reklam
Alış Satış

Euro Alış Satış
Dolar Alış Satış
Sterlin Alış Satış
Seri İlan
Kategori: Satılık
Program Arşivi

İzlenme: 1
Burç
Burcunuzu seçin, günlük falınızı okuyun
Foto Galeri
Adana Hava Durumu
ADANA



 
 
  Ana Sayfa        Siyaset
Altay'dan bir soru önergesi daha
CHP Sinop Milletvekili Engin ALTAY üniversite ve anadolu liselerinde boş kalan kontenjanları Milli Eğitim Bakanına sordu. Bu kaynak israfının sorumlusu kim?
02 Ocak 2010, Pazartesi  14:21 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Sinop Milletvekili Engin ALTAY üniversite ve anadolu liselerinde boş kalan kontenjanları Milli Eğitim Bakanına sordu. Bu kaynak israfının sorumlusu kim?

 
 Altay´ın yazılı soru önergesini aynen yayınlıyoruz....
21 Ekim 2009

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.


Engin ALTAY
Sinop Milletvekili

      Türk Eğitim Sistemimizin en önemli sorunlarından birisi eğitime erişim sorunudur. Erişimin önündeki engellerden en büyüğü ise arz yetersizliğidir. Eğitimin tüm kademe ve türlerinde kendini gösteren arz sorunu nedeniyle aileler büyük külfetlere girmekte, öğrenciler yarış atı gibi rekabet içerisinde büyümekte ve dolayısıyla toplumsal bir sorun kangrenleşmiş halde devam etmektedir. Özellikle iyi bir ortaöğretim kurumunda ve iyi bir üniversitede öğrenim görmek için gösterilen çabaların karşılığında gerek Bakanlığınız Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü gerekse YÖK-ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmelerde her yıl azımsanmayacak oranda kontenjanlar boş kalmaktadır. Kaynakları kıt olan eğitim sistemimizin böylesine kaynak israfı içinde olması ayrıca bir çelişkidir.


     1. Devlet üniversiteleri başta olmak üzere, Vakıf üniversiteleri ve KKTC üniversitelerinde toplam ne kadar kontenjan boş kalmıştır?

     2. SBS sınav sonuçları neticesinde Anadolu türü okullarında boş kalan kontenjan sayısı kaçtır?


     3. Boş kontenjanlar nedeniyle üniversitelerde ve Anadolu liselerinde toplam ne kadar kaynak ( öğrenci maliyeti) atıl kalmıştır? Bu durum en azından görevi ihmal ve devleti zarara uğratmak fiillerini içermemekte midir? Sorumlular hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?


     4. ÖSS sisteminde yapılan değişikliklerin boş kontenjan kalmaması yönünde bir düzenleme içermesi düşünülmüş müdür? Bu sorun her yıl yaşanmaya devam edecek midir?


     5. Gerek SBS gerek ÖSS sonuçlarında alınan puanların başlangıçta aşağı çekilmesi boş kontenjanları önleyecekken neden ısrarla bir üst yerleşimlere tercih yaptırma anlayışına gidilmektedir?


    6. Vermiş olduğunuz demeçlerde boş kontenjan kalmayacağını defalarca belirtmenize rağmen Bakan olarak size karşı direnç göstererek girişimlerinizi engellemeye çalışan kamu görevlileri var mıdır?

 



Haberin Kaynağı " "
Tuzu kurular yönetti
AKP'DE BAŞKAN ŞAHİN OLDU!
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
1/10
türkçe
Bölgesel Haberler
Üye Girişi
Röportaj
BİZ KÖKLÜ BİR SENDİKAYIZ
türkçe
Yazarlar
Yol Durumu
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
türkçe

REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   RSS