YEREL Haber Girişi : 08 Haziran 2024 10:08

19 MAYIS COŞKUSUNDA; PROTOKOL TAM KADRO...

19 MAYIS COŞKUSUNDA;  PROTOKOL TAM KADRO...
19 Mayıs kutlasmöalarında Siyasi parti ilçe başkanlıklarına ayrılan koltuklar boş kaldı. CHP dışında hiç bir siyasi parti ilçe başkanı etkinliklere katılmadı..
19 MAYIS COŞKUSUNDA; PROTOKOL TAM KADRO...

Büyük önder Atatürk’ün Miili Mücadeleyi, başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümü ‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ etkinlikleri tüm yurtta ve ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
    19 Mayıs Pazar günü sabah saat 09.00’da Atatürk anıtına Durağan İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün çelenginin konulması ile başlamıştı. 19 Mayıs etkinlikleri programının  tüm  siyasi parti temsilcilerine ulaştırılmasına rağmen Atatürk anıtına çelenk konulmasına ve Durağan Kapalı spor salonunda 10.00 ile 12. 00 arasında devam eden etkinliklere CHP dışında hiç bir siyasi parti temsilcisinin katılmaması dikkat çekti. Siyasi parti temsilcilerine ayrılan isimleri yazılı koltukların boş kaldığı etkinlik  milli bayramlarda siyasilerin ilgisizliği olarak öne çıktı.
     Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen etkinliklere Durağan Kaymakamı Celal Güngör, Durağan Belediye Başkanı Necmettin Ermiş,  Durağan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Mehmetoğlu, J. Ütğm. Nuri ARSLANER, İlçe Emniyet Müdür V. Faruk DÜZENLİ kamu kurum  ve kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 
    Büyük önderin demokrasi ve cumhuriyeti yaşatmak üzere Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençler in etkinlikleri bir genç tarafından Atatürk’ün Gençliğe hitabesini okuması ile başladı.  Atatürk’ün gençliğe hitabesine gençlik  “Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz” diyerek atasına cevap verdi.
    
    Öğrencilerin hazırladığı etkinlikler, Durağan Gençlik Merkezi üyelerinin oluşturduğu program katılanlar tarafından ilgiyle izlendi durağan Tekvando kulübünün gösterisi ilgi toplarken miniklerin Atatürk sevgisi görülmeye değerdi. Etkinlikte spor müsabakalarında  dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinlik kapsamında Durağan Gençlik Merkezi’nde Resim, Seramik , Robotik kodlama sergisi açılırken  aynı anda gençlerin Atatürk şarkılarından oluşturduğu Müzik  dinletisi sunuldu.   Öğlen sonu Gençlik merkezi üyelerinin oluşturduğu bisiklet turu ile etkinlikler sona erdi.
     Sergiler arasında Anadolu lisesi  Resim öğretmeni Saygın ÖVET ve öğrencileri tarafından hazırlanan 3 boyutlu resimler büyük ilgi gördü. Özellikle Atatürk temalı  3 boyutlu resimlerin yoğun ilgi gördüğü sergide Durağan kaymakamı  GÜNGÖR   beğendiği bir Atatürk portresinin kaymakamlığa satın alınması talimatını verdi. 
    Durağan Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa KIZILIRMAK gazetemizin etkinlikle ilgili sorusunu şu sözlerle cevapladı;  “Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919 “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nın 105. yıldönümünü birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kuruluş müjdesi, milletimizin istiklalinin umut ışığı olmuştur.
     Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün,  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir.
    ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim Gençliktedir.’  diyen ve bu sene 105. yıldönümünü kutlamakta olduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlere armağan eden Atatürk; “Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum.” diyerek gençliğe olan inancını ortaya koymuştur.
    Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Gençlik haftası etkinlikleri ve hazırlanan programın coşkulu geçmesi için çabalayan görevli arkadaşlarımızı , yarınların umudu olan gençlerimizi ve çocuklarımızı katılımlarından dolayı tebrik ederim” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.