SİYASET Haber Girişi : 27 Kasım 2023 18:43

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI!

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI!

24 Kasım Öğretmenler günü düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. 24 Kasım günü saat 10.00’da Atatürk anıtına çelenk koyma törenleri başlayan  etkinlik Şehit Kadirler Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen etkinlikliklerle devam etti. Atatürk anıtı önünde düzenlene  çelenk koyma töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Durağan Yeni Atanan en genç öğretmen unvanı ile  Sevda Koç yaptı.  Koç yaptığı konuşma da  ülkemizin kanayan yarası haline gelen atanamayan öğretmenleri hatırlatan bir cümlesi ise dikkat çekti. Koç konuşmasında ; “yıllardır  beklediğim öğretmenlik mesleğine kavuşmanın mutluluğuyla sizlere bu konuşmayı yapmanın heyecanını yaşıyorum” dedi. Koç 24 Kasım’ın 1981 yılından beri kutlandığını ifade ederek; bu günün öğretmenlerin hizmetlerine unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğunu ifade ederek; “Öğretmenlik mesleğine başladığım andan itibaren öğretmenliğin öğrencilere sadece bilgi öğretme işinden ibaret olmadığı çocukların hayatlarına unutulmaz anılarla dokunduğu bir meslek olduğuna şahit oldum. Öğretmenlik bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa... Nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donmuş doğaya! Öğretmen de öyle can verir bir topluma. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK * Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir? diyerek öğretmenlerin yüceliğini bize en güzel şekilde tanımlar” dedi.
     Şehit öğretmenleri  Aybüke Yalçın , Necmettin Yılmaz ve diğer  şehit öğretmenleri hatırlatan ve unutmayan Koç; şehit öğretmenlere de seslenerek  tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. 

 

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları kapsamında Şehit Kadirler Ortaoklunda düzenlene etkinlikte protokolde emekli öğretmenlere yer verildi.  Okuldaki etkinlikte öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler şiirler okunurken okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye gien öğrencilere ödülleri verildi. 

Bir 5 kişi görseli olabilir
    Etkinliğe Durağan Kaymakamı Celal Güngör, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan Durağan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Mertoğlu, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.
 Stajlarını tamamlayan öğretmenlere yeminlerinin ettirildiği törende  bu yıl emekli Barış Kahraman’a şeref belgesi takdim edildi. 

MAVİŞ ; ÖĞRETMENLER TOPLUMUN MİMARI!

Bir 1 kişi görseli olabilir

 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile gönderdiği mesajla öğretmenler gününü kutlayan Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş  başta kendini yet,iştiren öğretmenle olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü Kutladı. 
    Öğretmenleri ;Milletlerin ruh ve karakterini şekillendirmede ve devletlerin kalkınmasında, geleceği inşa eden, herkesin hayatında unutulmayan izleri bulunan ve toplumun mimarı olarak nitelendiren Maviş; “Öğretmenlik, meslek olmanın ötesinde bir insanlık hizmeti, bir sevgi işi, bir kültür ve medeniyet sorumluluğudur. Öğretmenlik ilim yoludur; âlim, bilim adamı, sanatçı, mucit yetiştirme işidir. Öğretmenlerimizin bu ülkeye, milletimize ve insanlığa verdikleri  karşısında ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Bu vesileyle uzun ve meşakkatli bir yolda dünden bugüne hizmet aşkı ve şuuru ile bu kutsal görevi yerine getiren tüm öğretmen arkadaşlarıma eğitim ve öğretim faaliyetleri başta olmak üzere aileleriyle birlikte huzur ve mutluluk içinde hayatlarının her alanında başarılar diliyor, en kalbi duygularımla sevgi ve selamlarımı sunuyor, Hakka kavuşmuş olanlara rahmet diliyorum” dedi. 

 

KARADENİZ MESAJINDA;ÖĞRETMENLİK GÜCÜNÜ SEVGİDEN ALIR!

Fotoğraf açıklaması yok.
    24 Kasım Öğretmenler gününde CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz’de bir kutlama mesajı gönderdi. Karadeniz mesajında; Öğretmenliğin gücünü sevgiden alan, dünyanın en yüce ve en onurlu mesleği olduğunu belirterek; “Görevinin ötesinde, fedakarlıkla ve hatta hayatlarını adayarak, bizleri ve ülkemizin gelecek nesillerini yetiştiren değerli öğretmenlerimizin emeğini ne yaparsak yapalım, ödeyemeyiz. Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en yüce ve en onurlu mesleğidir.  Çağdaş ve aydınlık Türkiye’nin inşa edildiği günlerde Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek vurguladığı gibi, bugün de Türk Millet’inin kurtarıcıları çağdaş, ileri görüşlü ve aydın öğretmenlerimizdir.” Dedi.
     Kendisinin anne - baba öğretmen olan bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Karadeniz; “her zaman gururla söylediğim gibi öğretmen anne ve babanın çocuğum. Ayrıca ben de bir süre bu onurlu mesleği yapmanın mutluluğunu yaşadım. Atamızın izinden ayrılmadan yoluma devam etmeyi, onun yolundan ayrılmayan ilk öğretmenlerim annem ve babamdan öğrendim. Bu vesile ile; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım’da, Başöğretmenimizin yolunda fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür  nesiller yetiştirme sorumluluğu ve bilinciyle hareket eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta, görevleri başında hain terör saldırılarında şehit düşen ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, emekli olan ve halen görevi başında bulunan tüm öğretmenlerimize, şahsınızda törene katılan konuklara ve hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.