YAŞAM Haber Girişi : 14 Ağustos 2023 18:00

28. Ayancık Festivali sona erdi

28. Ayancık Festivali sona erdi

    Ayancık Kültür, Keten ve Ahşap Festivali sona erdi.

    Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 28.’si gerçekleştirilen festival büyük ilgi gördü. 3 gün boyunca devam eden festival 28 Temmuz’da gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterileri ile başladı.

Festivalin ilk günü Eski Cezaevinde 1. Uluslar Arası Sabahattin Ali Karikatür Yarışması, 
2. Uluslar Arası Amazonlar Konulu 
Karikatür Yarışması ve Keten Ürünleri sergilerinin açılışı gerçekleştirildi. Ardından konuşmacı Murat Özmenek’in katılımıyla “1940’lı yılların Türkiye’sinde Sabahattin Ali” konulu söyleşi gerçekleştirildi. İlk gün Erol Aydın, Grup İz ve Ekin Uzunlar sahne aldı.

    Bu yıl 28.si düzenlenen Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali muhteşem bir finalle bitti. 

    Eski Cezaevinde Hakan YILDIRIM tarafından Halk Müziği Dinletisi gerçekleştirildi. Ardından Prof Dr. Aziz KONUKMAN ve Erdoğan ERKAYMAZ’ın katılımlarıyla Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor adlı söyleşi gerçekleştirildi.

    Ardından Adnan TAÇ, Altan ÖZESKİCİ, Erhan Yaşar BABALIK ve Aşkın AYRANCIOĞLU ’nun katılımlarıyla Karikatür-Toplum-Politika- Anılar adlı söyleşi gerçekleştirildi. 

    Gerçekleştirilen söyleşinin ardından Ayancık halkı adına katılımcılara hediyelerini Belediye Başkanı Hayrettin KAYA takdim etti.

EKİN UZUNLAR HAYRANLARINA UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

    Karadeniz müziğinin güçlü isimlerinden Ekin UZUNLAR, Ayancık halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Keyifli haller ve sınırsız enerjisi ile Ayancık halkını kendine hayran bırakan Ekin UZUNLAR birbirinden güzel şarkılarını bu kez Ayancık için söyledi. Ayancık halkına adına Ekin UZUNLAR’a hediyesini Belediye Başkanı Hayrettin KAYA ve ilçe Emnşyet Müdürü Hakan EVCİL takdim etti. Belediyr Başkanı Hayrettin KAYA’nın hediye ettiği Keyrn paça işli göynek’i hemen üstüne giyen Ekin UZUNLAR konserine devam etti.

    Hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatan Ekin Uzunlar’a yöreye özgü ve coğrafi işaretli olan Ayancık keteninden özel dikim gömlek hediye edildi. Ünlü sanatçı ketenden üretilen gömleği giyerek “Çok güzel, bunun başka renkleri varsa almak istiyorum.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

 Ayancıkda olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden ekin uzunlar gösterdikleri ilgiden dolayı hayranlarına teşekkür etti.

    Bağlama sanatçısı Hakan Yıldırım ve arkadaşları Keten Festivalinde icra ettikleri türkülerle izleyenleri mest ettiler. 

    Festivalin ikinci günü Hakan Yıldırım ve ekibinin katılımıyla halk müziği dinletisiyle başladı. Ardından Ayancık Gazetesi köşe yazarı Erdoğan Erkaymaz’ın moderatörlüğünde ve konuşmacı Prof. Dr. Aziz Konukman’ın katılımıyla “Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

    Festivalin ikinci günü Grup Nefes, Harbi Enver ve Bengü sahne alarak hayranlarıyla buluştu.


    Grup NEFES ardından Harbi ENVER sahne alarak sevenlerine güzel anlar yaşattılar. Ayancık halkı adına Grup NEFES’e hediyelerini Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Ozan SARISOY ve Belediye Meclis Üyesi İhsan EKMEKÇİ, Harbi ENVER’e ise Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Naci DEMİRAY takdim etti.

BENGÜ SEVENLERİYLE BULUŞTU

    Herkesin heyecanla beklediği Bengü enerjisi, dillerden düşmeyen şarkıları ve sahne performansıyla unutulmaz bir konsere imza attı. Geçmişten günümüze en sevilen şarkılarını seslendiren şarkıcı Ayancık halkına güzel bir gece yaşattı. 

    Ayancık halkına Bengü’ye hediyesini Belediye Başkanımız Hayrettin KAYA takdim etti. Ardından birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.

    Son gün Adnan Taç, Altan Özeskici ve Erhan Yaşar Babalık’ın katılımıyla gerçekleştirilen söyleşinin ardından Şerafettin Çaylı konseri gerçekleştirildi. Ödül töreninin ardından Zara konseriyle devam eden festival, muhteşem havai fişek gösterisiyle sona erdi.

    28.Ayancık kültür keten ve aşa festivali muhteşem bir final ile son buldu

    Gecenin final koleji nde zara sahne aldı. Zara birbirinden güzel şarkılarını ayancıklılar için söyledi. Zaranın TV şarkını bir koro edasında hep bir ağızdan eşlik eden vatandaşlarımız gece boyunca eğlencenin tadını çıkardı. Ayancık halkı adına Zara’ya hediyesini, ilçe kaymakamı Recep hasar, belediye başkanı Hayrettin kaya, Ceren hasar ve Hamdiye kaya ile birlikte takdim ettiler.

    Daha sonrasında gecenin anısına hep birlikte Zara ile hatıra fotoğrafı çekindiker. Gecenin sonunda, Ayancık belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürü Hasan Yıldız’ın hazırladığı havai fişek gösterisi oldu. Havai fişek gösterisi ile gece son buldu.

    Festival için açıklamada bulunan Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin KAYA; ‘‘ İlçemizin kültürel ve doğal mirası olan keten ve ahşabımıza sahip çıkmak için başlatılan festivalimizin bu yıl 28’incisini kutlamak için bu alandayız. 

    Bu süreç içerisinde çok güzel bağlar kurarak ilerliyor, geçtiğimiz yıl şehrimizde ağırladığımız, festivalimize katılan dostlarımızın hikayelerine şahitlik ederken kendi hikayelerimize de bir yenisini ekliyoruz. Dostluk ve dayanışma ruhunun verdiği ilham, üretmenin verdiği güç, sevginin ve kardeşliğin birliği ile deneyimlediğimiz bu süreç bize bir çok açıdan değerli hissettirdi.
    Dolu dolu programı olan bir festival geçirdik. İlçemizde festivalleri ve çeşitli etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz.

    İçerik olarak dolu dolu bir festival programına katılan sizlere teşekkür ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.