gazetemiz Haber Girişi : 10 Haziran 2024 13:16

‘ARABABANK’ TA 2. DAVA İSTANBUL’DA 12 TEMMUZ’DA.. DURAĞAN’DA HALA İDDİANAME YOK!

‘ARABABANK’ TA  2. DAVA İSTANBUL’DA 12 TEMMUZ’DA.. DURAĞAN’DA HALA İDDİANAME YOK!

Gazetemizin 2022 yılında ülke gündemine getirdiği  filo üzerinden sıfır araç satışları  2023 yılının Ağustos ayı başında patlaması yüzlerce mağdur bıraktı.  İçerisinde savcının, kaymakamın’da olduğu Durağan merkezli satışlarla başlayan süreç bir çok ile yayıldı. Merkezinin İstanbul olduğu şirket üzerinden gerçekleşen satışlar sonrası mağdur olan bir çok vatandaş mahkemeye koşmuştu.  Durağan da savcının, kaymakamın ve çok sayıda vatandaşın mağdur olduğu araç satışları  ile ilgili hem Durağan hemde İstanbul ‘da çok sayıda vatandaş dolandırıldıkları iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikayetler üzerine BAKIRKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ÖRGÜTLÜ SUÇLAR SORUŞTURMA BÜROSU  2023/84073 soruşturma numarası ile başlamış Cengiz otomotiv firma yetkililileri ile  Elibol firma firmasının sahibininde olduğu  H.C., A.C., M.D., A.Ç., ve E. E., tutuklanmıştı.
    Bakırköy Adliyesinde 3 Mayıs’ta  2024/1686  sayılı iddianame Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkmesinde görülmüştü.  Çok sayıda müştekinin yer aldığı dava görülürken Durağan’’dan mağdur olan bir çok isminde dava dışı dolandırıklarından bahisle  davaya girebilmek için dilekçe verdikleri görülüyor.
    3 Mayıs’ta başlayan davanın 2. Cisi 12 Temmuz’da görülecek.
     Aynı dönemde olayın  merkezinde yer alan Durağan ilçesinde  ise mağdurlar suç duyurusunda bulunmuş kimisi ise icra yolu ile mağduriyetinin giderilmesini istemişti. 
    Durağan Cumhuriyet Savcısınında mağdur olduğu dosya birleştirilmek üzere Bakırköy Cumhuriyet savcılığına gönderilmiş ama dosyanın  birleştirilmesi Bakırköy Cumhuriyet savcılığınca birleştirilmeyerek dosya geri iade edildiği iddia ediliyor.Bu  da aynı dönemde başlayan ve aradan 1 yıl geçen süreçte Bakırköyde tutuklamalar olurken Durağan’da mağdurların davasının hala başlatılmaması, ve adli tatilin başlayacak olması mağdurları tedirgin etmeye başladı.
    Durağan’dan suç duyurusunda bulunan mağdurlar bir an önce davanın başlamasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini isterken dosyanın Bakırköyde görülmekte olan dava ile birleştirilmesini talep ediyor. Gazetemize gelen mağdurların bir kısmı konuşmalarında  3 kez suç duyurusunda bulunduklarını ama dosyanın hala soruşturma aşamasında olduğunu ifade ederek sürecin hızlandırılmasını talep ediyor. Çok sayıda mağdur yaratan araç vurgununda  mağdurlardan biri olan Y.Y. adaletin tecelli etmesi için mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerinin altını çiziyor.

MASAK RAPORU;  artışlar dikkat çekiyor!
    Öte yandan gazetemizin gündeme taşıdığı araç vurgununda Bakırköy Cumhuriyet savcılığınca başlatılan soruşturmada  istenilen MASAK raporunda ise ilginç tespitler yer aldı.  Gazetemizin  yne 12 Ağustos 2023 tarih ve 875 sayılı nüshasında manşetine taşıdığı  “CENGİZ GRUP BATTI MI, BATIRILDI MI?” manşeti daha da anlamlı bir hal aldı. 70 kişilik Hazine ve Maliye uzmanı tarafından 6 Aralık 2023 tarih ve 3912631 sayılı rapor düzenlendi. Düzenlenen raporda 2017 yılındna 2023 yılına kadar soruşturmaya konu olan kişi, firma ve şahısların gayrimenkul alımları bilançoları, yatırımları, banka transferleri incelendi. Şahıs bazında ve şirketler bazında incelenen rapor mahkemeye sunuldu. 
     Raporda söz konusu isimlerden biri olan  Durağan’a firmayı getiren vatandaşla buluşturan bürokrası ve siyasi desteği ile vatandaşı araç alımının yönlendiren  H..İ.A.’nın bulunduğu A.C., H.C., H.C., Ş.A.’la ilgili olarak raporun IV- BANKACILIK TRANSFERLERİNE İLİŞKİN TESPİTLER A. ŞÜPHELİLERİN BANKACILIK İŞLEMLERİ bölümünde şu ifadeler yer alıyor;  “Bankacılık İşlem Kayıtlarına göre 5 şüpheli şahıs tarafından gerçekleştirilen bankacılık  transferleri aşağıdaki gibidir. Genel olarak şahısların transferlerinde 2021 yılından itibaren artış özlenmiş, 2022 ve 2023 yıllarında söz konusu artış katlanmıştır.”
     Cümleleri dikkat çekiyor. İddiaya konu isimlerin gayrimenkul yatırımları kadar  aynı ismi taşıyan yatırım şirketleri üzerinden yaptıkları transferlerde dikkat çekiyor.
      Söz konusu artışlarda en çok dikkat çeken ise firmanın battığı yıl olan 2023’de  firma sahiplerinden  daha  fazla araç satışı ve para akışı görülen isim ise  H.İ.A. Oluyor. İşte o tablo:

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.