GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ağustos 2023 18:46

BAKANLIK HAREKETE GEÇMEDİ, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU! CENGİZ GRUP BATTI MI, BATIRILDI MI? MAĞDURLAR ŞİMDİ; BU SORUYA CEVAP ARIYOR...

BAKANLIK HAREKETE GEÇMEDİ, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU! CENGİZ GRUP BATTI MI, BATIRILDI MI?  MAĞDURLAR ŞİMDİ; BU SORUYA CEVAP ARIYOR...

İstanbul merkezli Durağan’da da şubesi bulunan Cengiz Group’un battığı  iddiaları  peşin para ödeyip araç alma hayali kuran vatandaşları mağdur etti.  2021 yılında başlayan süreçte dönemin kaymakamı,savcısı, İl genel meclis üyesi, Akp il başkanı, Akp Durağan ilçe başkanı ve yönetiminin güvenilir olarak topluma sundukları bu sistem  çok sayıda mağdur yarattı. Sosyal medya üzerinden paylaşılan resimlerle vatandaş üzerinden olumlu etki yaratan fotoğraflar filo sistemi üzerinden olmasına karşılık bayiiden sıfır araç diyerek nitelikli dolandırıcılık  için zemin hazırlayan, güven ortamı oluşturan saadet zincirinde şimdi çok sayıda vatandaş mağdur.
    Mağdur olan  bir çok vatandaşın ise bu duruma dikkat çekerek dönemin kaymakamı, belediye başkanı, AKP ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında vatandaşı yönlendirdikleri, görevlerini kötüye kullandıkları iddiası ile  suç duyurusunda bulunulduğu belirtiliyor.
 
VATANDAŞI MAĞDUR 
EDECEKLER!
     Bu şirketi Durağan’a taşıyan ve o dönem ortağı olduğunu  belirten Halil İbrahim Aktan’la gazetemiz yazı İşleri Müdürü Mustafa Eker nitelikli dolandırıcılık söylemleri  yüzünden mahkemelik olmuştu. Açılan davada 50 bin TL tazminat talep etmiş mahkeme davayı reddetmiş, Aktan davayı kaybetmişti.
    Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mustafa Eker’de  o dönem hem köşe yazısında bu konuyu gündeme taşıyarak; “ ...Çünkü bu organizasyonlarda binlerce insan dolandırılabilir. 3 ay sonra bayi olmayanlar tarafından verilecek araç için kripto paralar misali  satışa örnek gösterilen resimler ve oluşturulan güven ikliminde 1000 kişiden 6 ay sonra teslim edilecek araçlar için toplanan para ile bu ülkeyi terki diyar ederse  sizler ne yapacaksınız?  Bunca insanın ömür boyu biriktirdiği helal kazancına göz dikenlere ortak olmuş olmayacak mısınız?” diyerek yetkilileri uyarmıştı. Yazıları ile vatandaşları da uyarmış gazete manşetine ve köşesine taşımış  insanların mağdur olacağını, dolandırılma ihtimalinin olduğunun  altını çizmişti.
 
TİCARET BAKANLIĞI 1 YILDIR NE CEVAP VERDİ, NE DE İNCELEME YAPTI!
    CHP Durağan ilçe başkanı da olan Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mustafa Eker sadece yazma ile kalmamış 11 Ağustos 2022 yılında Ticaret Bakanlığına 77194794  no’lu başvurusu  ilçede yaşanan durumu şikayet ederek; “....paraların toplanıp  daha sonra kaçıp gidecek mi sorusunu akla getiren bu satışlarda kaymakam, savcı ve siyasetçilere  satış yapılarak güven ortamı sağlanmıştır. Filo şirketleri üzerinden alınan bir kaç el değiştiren  bu sistem yasal mıdır değil midir? Vatandaş tedirgin beklemekte...” diyerek durumun incelenmesini istemişti.
     Aradan  tam 1 yıl geçmesine rağmen ne dilekçeye cevap verildi ne de gerekli incelemer yapıldı. Eker; “o gün dilekçemize cevap verseler gerekli incelemeleri yapmış olsalardı, bu gün bu mağduriyetler belki de yaşanmazdı” dedi. 
    
açıklamalarda 
tedirginliği 
gidermedi!
    Bu gün ise özellikle araç alıp kaydını alamayan vatandaşlardan araçların toplanması ise  dolandırıldı mı? Sorusunu akla getirirken  filo şirketi Cengiz Grup adına sosyal medyadan yapılan açıklamalarda  vatandaşların tedirginiğini gidermedi. 
       Durağan, Boyabat Tokat ve Kastamonu, İstanbul, Çorlu’da  araç alma umudu ile tüm birlkimini yatıran fakat araçlarına kavuşamayan vatandaşlar şimdi haklarını alabilmek mağduriyetlerinin giderilmesi için mahkemelere başvuruyor. Oluşturdukları whatsapp grubu üzerinden biribirleri ile iletişime geçen  yüzün üzerinde mağdur olduğu ifade ediliyor. Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinden  mağdur olduğunu ifade eden grup yöneticileri  oluşturdukları platformla hukuki dayanışma içerisine girdikleri de öğrenildi.  Mağdur olanlar arasında avukatların, memurların olduğu belirtilirken üst düzeyde kaymakam hakim ve savcılarında olduğu belirtiliyor.

 tabelalar indi vatandaş 
mahkemeye koşuyor! 
    Durağan ilçesinde ki şubesinin tabelalarının indirildiği Cengiz Grubun şimdil ilçede bir temsilcisi kalmazken mağdur olan vatandaşlar haklarını aramak için sözleşmede yetkli olan Bakırköy mahkemesine başvuruyor. 
    İlçede bir başka durum ise Cengiz grubun başlattığı inşaatta mahkemelik oldu. Grubun battığı söylentilerinden 1 gün önce inşaatın bir başka isme devredildiği öğrenilirken  inşaattan dair alan M.Ş. isimli vatandaşın  ise dolandırıldıkları iddiası ile ihtiyati tedbir konulması ve haklarının korunması şüphelilere yurtdışı çıkış yasağı konulması için mahkemeye başvurduğu öğrenildi.
     Yatırım amaçlı olarak değil sadece bir araç sahibi olmak için tüm birirkimin bu organizasyona yatıran  çok sayıda vatandaşın ruhsal bunalıma girdiği, sağlık sorunları geçirdiği ifade eddiliyor.

AKTAN’IN BU 
ORGANİZASYONDA YERİ NE?
    Yaşanan mağduriyetler sonrası Halil İbrahim Aktan’ın kendisine ulaşan mağdurlara Cengiz Grupta alacağı olduğunu belirtiyor. Bu sebeple Cengiz gruba geçen tapulardan Aktan’a devir olduğu iddialarının kamuoyuna yansıdığı bir dönemde Firmayi Durağan’a taşıyan ve yatrıımcı denilerek bürokratın ve siyasetçinin sahip çıktığı her etkinlikte ziyarette öne çıkardığı DUDEF genel başkanı Halil İbrahim Aktan’ın ise araç alımı için aldığı paraları geri iade ettiği iddiaları da konuşulmaya başlandı.   Şimdi herkes merak ediyor; Aktan’ın Cengiz Grupla bağlantısı devam ediyor mu? Etmiyorsa ne tür bir alacağı var? Cengiz grubun aldığı tapu ve araçlar; Aktan’a ya da kardeşlerinin üzerine geçti mi? Geçti ise ne kadarlık bir tapu ve araç geçişi yaşanmıştır?
     Çok sayıda vatandaşın mağdur olduğu bu sistemde alacaklı olduğu belirtilen Aktan  Cengiz Grubun batacağını biliyor muydu? Biliyor ise nasıl öğrendi? 
Kamuoyu cevap bekliyor.... 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.