GÜNDEM Haber Girişi : 12 Aralık 2023 11:08

BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ KOMİSYON ÜYELERİ SİNOP’TA!

BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ KOMİSYON ÜYELERİ SİNOP’TA!

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in çalışmaları ile başlayan ve ülkede gündem olan ‘BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ’ artık TBMM’de oluşturulan komisyonun çalışmaları ile ilerliyor.
TBMM’de oluşturulan komisyon  su havzalarını dolaşarak sorunları dinliyor. TBMM’de oluşturulan ‘Balıkçılık ve Su Ürünleri Komisyonu’ Sinop’a geldi. Karadeniz’e kıyısı bulunan 6 ili kapsayan araştırma gezisine çıkan komisyon üyeleri balıkçılık sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel’in başkanlığını yaptığı komisyon üyeleri kentte ilk olarak Demirci köyünde bulunan balıkçı barınağını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
    Ardından Sinop Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katılan milletvekilleri, burada sektör temsilcilerinin sorun ve taleplerini dinlerken Karayel, burada yaptığı konuşmada, saha çalışması öncesi TBMM’de işin teorik kısmıyla ilgili tüm tarafları dinlediklerini ifade etti.

Saha çalışmasıyla hedeflerinin doğru ne ise onu bulmak olduğunu vurgulayan Karayel şöyle konuştu:

“Şu ana kadar sahada çok önemli hususları gördük. Sıkıntıları yerinde görme fırsatımız oldu. Ayrıca çözümleriyle ilgili ilgililerinden çözüm odaklı bilgiler alma fırsatımız da oldu. Dolayısıyla bunları rapor yazarken değerlendirip, hatta rapora kalmadan çözebileceğim hususlar içinde adımlar atmak istiyoruz. Çünkü ilgili bakanlıklarla irtibat halindeyiz. Tabii bazı şeylerin çözümü daha pratik hızlı olabiliyorken, biraz daha zamana ihtiyacı olan çözümler olabiliyor. Bu çözüm yelpazesi zaman açısından biraz farklılık gösterebiliyor.”

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu üyeleri Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde..
Balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili faaliyetleri yerinde incelemek, sektör temsilcileri ile istişarelerde bulunmak ve yaşanan sorunları tespit etmek amacıyla i geldikleri Sinop’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğündende bilgi aldılar.
 
AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail KARAYEL’in başkanlığını yaptığı ve milletvekillerinden oluşan komisyon, üyeleri demirci köyü balıkçı barınağı ve inceburun kültür gezisi ile programının ardından Ticaret ve sanayi odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda İl Müdürümüz Fatih ÖNLEM ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürümüz Tülin ERDEM’in sunuları, balıkçılık ve su ürünleri sektörünün problemleri ile ilgili balıkçılarımızla istişarelerde bulunan komisyon üyeleri karşılıklı talep ve önerilerin ardından toplantı sona erdi....

Bir 10 kişi görseli olabilir

 

Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilir

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.