SİYASET Haber Girişi : 13 Mayıs 2024 13:23

BOYABATTA YENİDEN REFAH SÜRPRİZİ

BOYABATTA YENİDEN REFAH SÜRPRİZİ
Sinop’un Boyabat İlçesinde 31 Mart Yerel Seçimleri tamamlandı.Resmi sonuçlara göre Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Kara yeni belediye başkanı seçildi.

    Sinop’un Boyabat İlçesinde 31 Mart Yerel Seçimleri tamamlandı.Resmi  sonuçlara göre Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Kara yeni belediye başkanı seçildi. 

    20 Bin 465 seçmenin bulunduğu Boyabat’ta 62 sandıkta Boyabatlılar oy kullandı. Kullanılan oyların %100’ü  açıldı. Bu sonuçlara göre Boyabat Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi için oy oranları şu şekilde oluştu.

    Henüz resmi olmayan sonuçlara göre Yeniden Refah Partisi adayı Hasan KARA 5.955 ve yüzde 37.73 ile Boyabat’ın yeni Belediye Başkanı oldu. Milliyetçi Hareket Partisi adayı Murat Muslu ise 4.101 ve yüzde 25.98 ile yarışı ikinci sırada tamamladı. Kara ve Muslu arasındaki oy farkı ise 1.854 oldu. Sandıktan üçüncü sırada 3.915 ve yüzde 24.08 ile AK Parti adayı Ferhat YILDIZ çıktı.

Boyabat’ta Hasan Kara taraftarları seçim zaferini kutladı 

    31 Mart Yerel Seçimlerinde Boyabat’ta kesin olmayan sonuçlara göre Yeniden Refah Partisi adayı Hasan Kara seçimi kazandı. Partililer sonuçları araç konvoylarıyla kutlarken yeni belediye Başkanı Hasan Kara kent meydanında vatandaşlara seslendi. 

    Hasan Kara burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi ‘’Saygıdeğer hemşehrilerim hepinizden Allah razı olsun. Netice bütün belediye başkan adayları bir partiden aday oluyor. Bende Yeniden Refah Partisi’nin adayı olarak karşınıza çıktım. Ama Allah şahit göreceksiniz ben Boyabat’ta herkesin belediye başkanı olacağım. Başta kadın kollarımız Ayşenur Hanım, Hacer Hanım ve diğer hanım arkadaşlarımıza, meclis üyesi arkadaşlarımıza huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. En çokta tabii kisizlere teşekkür ediyorum. Burada oy verende vardır vermeyende vardır. Seçimden önce bir çok şeyler söylendi ben hep şunu söyledim 1 nisan sabahı bunların hepsinin unutulacağını söyledim ve haklı çıktım. Yarın ilk fırsatta bütün partilerin yöneticileriyle bir araya geleceğiz, onların görüşlerinden istifade edeceğim. Allah sağlık verirse 5 seneyi dolu dolu geçirmek istiyorum. Eğlenmek sizin hakkınız sevinmek sizin hakkınız ölçüyü kaçırmadan Boyabat’ın insanına yakışır bir sevinç yaşayalım inşallah. İdarecilerimizi zor duruma düşürmeyelim. Sizlerle gurur duyuyorum, sizleri mahcup etmeyeceğim kendim de mahcup olmayacağım. Allah hepinizden razı olsun. ‘’

HASAN KARA KİMDİR?

    1948 yılında Boyabat’ta doğdu. İlkokulu Boyabat’ta, liseyi Çorum İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Ankara Üniversitesi. İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerde öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Meslek Lisesi Müdürü oldu. Aynı bakanlıkta daire başkanlığı yaptı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nde müşavirlik görevinde bulundu. 1994-1996 ve 1999-2004 yıllarında MHP’den iki dönem Boyabat Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babası.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.