BU TOPRAKLARDAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK GEÇTİ!!

    İran’ı ve Taliban’ı izliyor musunuz? Laik Cumhuriyet hayattır. Her birimizin Atatürk’e bir minnet borcu var!

    Taliban, Afganistan’da kız öğrencilerin ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye gitmelerini yasakladı. Kızların eğitim alma hakkını tamamen ortadan kaldırdı. Afgan kadınlar, girmeleri engellenen üniversite kampüsünün önünde ağlıyor ve birbirlerini teselli ediyor. Kadınlara okulu yasaklayan Taliban kararı böyle savundu”Kadın erkeğin çiftliğidir ve ona eğitim değil, erkeğine hizmeti farzdır.” Demişler… ve eklemişler Afganistan Yüksek Öğrenim Bakanı Neda Mohammad Nadeem: “İslam’da kadının statüsü belli, bundan fazlası verilemez. Cenâb-ı Hak bize güç vermiş, şeriatı güzel uygulayabiliriz. Kadınlar için ‘’Modern Bilim’’ okumanın gerekliliğini Kuran’da ve hadislerde kimse ispat edemez. Türkiye ve Suudi Arabistan gibi değil, saf islam istiyoruz. Şeriatı uygulayacağız. Kimseden korkmuyoruz, kimsenin himayesinde değiliz” demişler… Taliban, kız öğrencilere üniversiteyi ‘örtünme kurallarına uyulmadığı’ için yasaklamış.

    Bu çağ dışı kararı üniversitelerindeki sınavlara girmeyerek protesto eden erkek öğrenciler, protesto eden kadınlar, özgürlüğüm için ölümü göze aldım diyenler, hüngür hüngür ağlayanlar, tutuklananlar,kırbaçlananlar.....
Bütün arap ülkelerinde bu tarz uygulamalar ve cehalet görülüyor ama sorsak; gerçek İslam bu değil dersiniz.. Gerçek İslam’ın yaşandığı, düzgün bir yer gösterin o zaman, varmı?

    Taliban, “Türkiye gibi olmayacağız” demiş. Cevabımızı verelim: “ İsteseniz de de olamazsınız. Zira her millet emperyalizme direnemez. Her millet aydınlanma devrimi yapamaz. Her millet Atatürk çıkaramaz.” Türkiye gibi olabilmek şeref ve haysiyet gerektirir, isteseler de Türkiye gibi olamazlar zaten. Türkiye olmanız için 600 yıl lazım…
Atatürk Türkiye’yi öyle bir rotaya soktu ki , 100 yıl sonra bile döndüremiyorlar.En büyük eseri CUMHURİYET, fikri hür Türk nesline işledi bir kere.Türkiye gibi olmak için önce millet bilincin olacak ,ümmet bilinciyle ortaçağa çapa atarsın Taliban .

Afganistan’da ki yobazlığı ve bağnazlığı gördükten sonra bir kere daha Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e sonsuz minnet duyuyorum. Bugün TÜRK Kadının adı varsa seninle var ATAM.

    Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edildiğinde göz yumanlar, en üst makamlarda bulunup vatandaşlara hakareti alkışlayanlar var hala! Şeriat isteyip Mustafa Kemal Atatürk’e Hakaret edenleri Ceza olarak Afganistan’a gönderelim , Dönüşte benden çok Atatürk’çü olurlar … Eminim!

    Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla beraber kadın;
Haremlerde cariye olmaktan,
3 kadının üstüne kuma gitmekten,
Erkeğin arkasında yürümekten,
Cahil bırakılmaktan,
Çocuk yaşta evlendirilmekten kurtuldu..
Türk kadını bu devletle tarihte ki yerini, makamını, değerini yeniden kazandı..
Hala nasıl şeriat istiyoruz diye savunma yapabiliyorsunuz. Bu durum bana şunu hatırlattı’’Şeriatle yönetilen ülkelerinden arkalarına bakmadan kaçıp soluğu İngiltere’de alıp sonra da şeriat propagandası yapanlar ‘‘ gibi....

    NEDEREYSE TÜM SİYASAL DİNCİ TARİKATLARI GAYRİMÜSLİM EMPERYALLER KURAR VE YÖNETİR, En büyük silahları da; tahrifatla bilim düşmanı yapılmış bir dinle, cehaleti harmanlayıp kullanmaktır. Oysa ve gerçek İslam’da, Allah ile kul arasında kimse ve bir ruhban sınıfı da asla yoktur!!!
Hem “Taliban ile aramızda ters bir şey yok” demedik mi zaten en üst perdeden?
Demem o ki; çağdaşlık, uygarlık, insan gibi yaşamak filan bizim neyimize!Bu dünya bize yaramaz. Bize öte dünya lazım....

    Yaşar Nuri Öztürk ne demişti? “Bu Millet, Atatürk’e yaptığı nankörlüğü çok kötü ödeyecek.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.