ÇEVRE Haber Girişi : 22 Kasım 2023 10:18

Buzluk Yaylası tabiat parkı ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Buzluk Yaylası tabiat parkı  ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Durağan Belediye başkanı Ahmet Kılıçaslan Buzluk yaylası tabiat parkı çalışmalarını inceledi. 
    23.08.2020 tarihinde Tabiat Parkı olarak tescillenen  Buzluk tabiat parkı 51,6 ha alana sahip.  Sinop ili Durağan ilçesinin Bayat Köyü Buzluk mevkiinde yer alıyor. Bölgedeki saha içerisinde tahmini 500 yaşında bir gürgen ağacı ile yörede çok bilinen Buzluk Mağarası  dikkat çekiyor. 
    Durağan İlçesinden 13,5 km uzaklıkta Durağan Dikmen karayolu üzerinde bulunan park ilçenin en önemli mesire yerlerinden biri  Geçtiğimiz dönemlerde alan sa sosyal tesisi ilanına çıkılarak tabiat parkına sosyal tesisi kazandırma çalışmaları başlamıştı. Kılıçaslan sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “  İlçemiz Buzluk Yaylasının tabiat parkı ilan edilmesi ve turizme kazandırılması için çalışmalar başlatmıştık. Buzlukta 51,6 hektarlık alan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün teklifi, Tarım ve Orman Bakanlığımızın olurları ile TABİAT PARKI olarak tefrik ve ilan edilmişti.  65 Milyon TL maliyetli projede çalışmalar başladı, çok şükür. Buzluk Yaylası Tabiat Parkı giriş kapısı yapılmaya başladı. 2024 yılı ilk baharında proje çalışmalarının tamamı başlayacak. Amacımız ilçemizin, önemli değerlerini herkesle paylaşmak. Doğa bize güzelliğiyle bu nimeti vermiş. Bunları korumak, bundan sonra da yaşatılmasına vesile olmak için çalışıyoruz” dedi.

Bir 4 kişi görseli olabilirBir 3 kişi görseli olabilirBir yazı görseli olabilir

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.