SİYASET Haber Girişi : 14 Mayıs 2024 14:17

CHP SİNOP MİLLETVEKİLİ BARIŞ KARADENİZ’DE TAŞ OCAĞINA TEPKİ GÖSTERDİ VE SORDU “İNSAN SAĞLIĞI BU KADAR UCUZ MU?”

CHP SİNOP MİLLETVEKİLİ BARIŞ KARADENİZ’DE TAŞ OCAĞINA TEPKİ GÖSTERDİ VE  SORDU “İNSAN SAĞLIĞI BU KADAR UCUZ MU?”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’un Erfelek ilçesi Saç Kayası mevkiine kurulmak istenen taş ocağına tepki gösterdi. Karadeniz, “İnsan sağlığı bu kadar ucuzmu? Köy halkının ve gelecek nesillerin haklarını korumak için taş ocağı kurulmamalıdır.” dedi.

    CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, açıklamalarının devamında; “Biz doğayı  bozmak için yapılan bütün girişimlerin her zaman karşısındaydık, yine karşısındayız. Doğa harikası Erfelek ilçemize kurulmak istenen taş ocağı insan sağlığını doğrudandoğruya etkileyecektir. Yaklaşık 10 köyü etkileyecek olan bu taş ocağı kurulmamalıdır. Kurulduğu halde öncelik olarak insan sağlığı etkilenecektir. Ayrıca, Ocak çalışmaları nedeniyle topraklar kirlenecek ve verimliliğini kaybedecektir. Su kaynakları içilmez hale gelecek ve hava kirliliği artacaktır. Karadeniz devamında; Köylerin doğal güzelliği bozulacak, yazın gurbetçi vatandaşlar  köylerine geldikleri zaman bu konuda hakkında ne düşünecekler? İnsanlar köyde  bahçelerinde tozdan, dumandan oturup yemek bile yiyemeyecek. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Köy halkının gelecek nesillerin haklarını korumak için taş ocağı kurulmamalıdır.” Diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.