GÜNDEM Haber Girişi : 29 Kasım 2023 15:04

DENİZ TAŞTI, FIRTINA VURDU!

DENİZ TAŞTI, FIRTINA VURDU!

Geçtiğimiz hafta sonu yurdun her yanını saran şiddetli yağış ve fırtınalı hava bir çok kenti etkisi altına alırken Ayancık ilçesi de etkilenen ilçeler arasında yer aldı. Fırtına Erfelekte can alırken Boyabat’ta çatı uçurdu, taşan deniz ve yükselen dalgalar  Ayancık’ta sokakları doldurdu,  sahil şeridindeki iş yerlerini vurdu 

DENİZ TAŞTI, FIRTINA VURDU!

Hafta sonu meteorolojinin uyarısı üzerine  Sinop Valiliği ve kaymakamlıklar  24 saat esaslı teyakkuz haline geçildi. 
    Sinop Valiliği yaptığı açıklamada  “Kuvvetli fırtına uyarısı akabinde; Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları, Kolluk Birimleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK’lar, muhtarlar ve vatandaşlarımız; telefon, SMS, dijital iletişim araçları ve haber ajansları aracılığı ile uyarılmıştır” ifadelerine yer verdi.
    Alınan tedbirler ve uyarılar saye4sinde özellikle sahil bandında vatandaşlar uyarıları dikkate laırken fırtına şiddetli ve hava koşulları oldukça olumsuz seyretti. 
    Yapılan fırtına uyarısı sonrasında 24 saat esaslı teyakkuz haline geçilmesindne sonra Afad, Sağlık, Emniyet, Jandarma, Karayolları, İl Özel İdaresi, Belediye ve diğer kurumlarımızın katılımıyla Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Çalışma Grupları, Sinop Valisi  Dr. Mustafa Özarslan’ın başkanlığında, Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezinde ivedilikle çalışmalara başlandığı belirtildi. 
Valilik açıklamasınDA 
İl genelinde yaşanan fırtına ve kuvvetli rüzgar neticesinde yaşanları da basınla paylaştı;
    -Türkeli İlçesi Satı Köyü’nde elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu yangın meydana gelmiştir. 5 itfaiye, 4 arazöz ve 57 personel ile yangına müdahale edilmiştir. Yangın sonucu 2 (iki) ev ve 6 (altı) samanlık kullanılamaz hale gelmiş olup herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır.
    -Türkeli İlçemiz Sarmaşık Köyü’nde bir bağ evi çökmüş ve bir vatandaşımız mahsur kalmıştır. Mahsur kalan vatandaşımız ekiplerimiz tarafından kurtarılmıştır.
    -Erfelek İlçemiz Meydan Köyü’nde bir ambar çökmüştür. Çöken ambarda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.
    -Ayancık İlçemizde kuvvetli fırtınadan oluşan dalga yükselmesi sebebiyle, Ayancık sahil yolu, sosyal donatı alanları, sahil parkları ve sahil şeridinde bulunan kafelerde su baskını meydana gelmiştir. Ekiplerimizce hasar tespit çalışmaları sürdürülmektedir.
    -Kuvvetli fırtınadan oluşan dalga yükselmesi sebebiyle, Çatalzeytin-Türkeli-Ayancık Devlet yolu 1. Km ve 3. Km arasında, teressübat, çöp ve deniz kumu birikmesi meydana gelmiştir. Karayolları ekiplerimiz tarafından gerekli müdahale yapılmış olup trafik akışı bölünmüş yolun diğer kısmından sağlanmaktadır. Ekiplerimizce temizlik çalışmaları devam etmektedir.
    -Boyabat İlçesi Muratlı Köyü’nde bir evde çatı hasarı meydana gelmiştir.
    -Ağaç, direk devrilmesi vb. gibi yaşanan olaylara ekiplerimiz tarafından müdahale edilmiştir.
    -İlimiz genelinde kapalı köy ve karayolumuz bulunmamaktadır.
    -Lokal olarak zaman zaman etkili olan yağışlardan dolayı herhangi bir sel ve heyelan hadisesi yaşanmamıştır.
    -Fırtınanın etkisi ile ağaç ve direk devrilmesi sonucunda enerji hatlarında yaşanan hasar sebebiyle elektrik verilemeyen köy sayımız 188 iken, ekiplerimizce yapılan çalışmalar sonucunda şu an için elektrik verilemeyen köyümüz bulunmamaktadır.
    -Telefon ve internet kesintisi yaşanan köylerimizde arızaların giderilmesi için Türk Telekom ekiplerimizce çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir.

Fırtına ve olumsuz hava koşulları bu günde etkili 
olacak!
Valilik açıklamasında olumsuz hava koşuıllarının b u günde devam edeceğinbi belirterek vaytandaşları uyardı. Valilik açıklamasında; “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan 130 nolu fırtına uyarısı ve 538 nolu deniz uyarısı gereği, fırtına ve rüzgârın ilimizde 28.11.2023 ve 29.11.2023 tarihlerinde etkisini sürdüreceği değerlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve duyarlı olmalarını rica ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.