YEREL Haber Girişi : 14 Ağustos 2023 18:25

Durağan’a Milyonluk GES Yatırımı

Durağan’a Milyonluk GES Yatırımı

    Durağan’da, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yapımı tamamlanan 2.5 Milyon TL değerindeki Güneş Enerji Santrali (GES) üreticilerin hizmetine sunuldu.

    Durağan’da Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetiminde S.S. Durağan ve Civarı Sulama Kooperatifi adına 2.5 Milyon TL değerinde Güneş Enerji Santrali yapılarak, üreticilerin hizmetine sunuldu.

    Güneş Enerji Santrali’nin faaliyete başlaması için Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Sinop Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürü, (KDAKP) Proje İl Koordinatörü Erhan Güçlü, S.S. Durağan ve Civarı Sulama Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Yiğit ve proje yetkililerinin katılımı ile işletme tesisinin geçici kabulü gerçekleştirildi. 

    Geçici kabul töreninde konuşan Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, projenin hayata geçmesine vesile olanlara teşekkür ederek, yatırımın ilçeye ve ülkemize bereketli olmasını diledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.