SİYASET Haber Girişi : 23 Ağustos 2023 19:31

DURAĞAN CHP’DE MUSTAFA EKER GÜVEN

DURAĞAN CHP’DE MUSTAFA EKER GÜVEN

CHP Durağan İlçe Başkanlığında seçim heyecanı sona ererken, seçim sonucunda yeni başkan Mustafa EKER oldu. 

Gerçekleştirilen seçimde CHP’de 2 aday yarıştı. Mevcut Başkan Mustafa EKER ve Emin ADIGÜZEL seçimlerde yarıştı. 54 oyun 34’ünü Mustafa EKER alırken 20 tanesini Emin ADIGÜZEL aldı. Yapılan seçimin ardından konuşma yapan Mustafa EKER, Emin ADIGÜZEL’e teşekkür etti. 

    EKER; “Adaylı seçimlerde bu tip sürtüşmeler, bu tip gerginlikler sürekli yaşanır ve yaşanmaya da devam edecektir. Önemli olan birlik ve beraberlik barış içerisinde huzur içerisinde geleceğe varabilmektir. Cumhuriyet Halk Partisinde sadece 2020 yılında göreve geldiğimizden bu tarafa bizler bir çalışma  yürütüyoruz her yıl kendi kaynaklarımızla sağladığımız bugüne kadar ulaşılmayan üyelerimize yönetim kurulu ile ulaşabildiğimiz insanlara pandemi döneminde yine aynı şekilde çalışmalar yaptık bize oy veren ama bugüne kadar unutulmuş iki üç seçimdir arka planda kalan Gölalan köyüne sayın vekilimiz ile giderek bu durumu görmesi ile köydeki sağlık konağı yapımına destek olduk. Aynı şekilde Kirencik köyüne çok sık gittik. 

    Her ay istişaremle üyelere mesaj atıyoruz. Yönetim kurulu toplantıları aynı şekilde sağlıyoruz. Sorun şu geçmişte telefon numaraları sisteme kayıt edilirken kendi telefonlarını kaydetmişler bunu bilemiyoruz. Ulaşabildiklerimizin çoğunu değiştirdik. Yüzde doksan oranında. Şimdi bir diğer konu oy gelmeyen köyden delege yazılmış. Doğrudur buna bir itirazım yok. Şöyle bir itirazım var ama sayın il başkanım burada genel merkez bizi de bu süreçte yaklaşık 2022’nin beşinci ayından bu yana sürekli bir baskı var. Köylerde üye yapılan sandığın başına adam koyacaksınız bunu yapmazsanız görevi bırakın ya da bu şekilde yapacağız diye sayın il başkanım her toplantıda şahittir bunu yapmazsan Mustafa genel merkez hakkında işlem yapacak.  diyerek söylemiştir. Bunu bütün ilçe başkanlar söylemiştir. Şimdi ben bir köye sandık başkanı yazıcam bulamıyorum adamı zorla ikna ediyorsunuz.  Yine aynı şekilde Ortaköy de akrabam olduğu için yazmadım olmayınca kimi yazacaksınız soruyorum sizlere. 

    Kaplanlı Milletvekileri seçiminde sıfır çeken yok ama aynı zamanda delegesi yok. Sıfır çeken hiçbir köyün delegesi yok. Genel merkez zaten onu iptal ediyor. Ama cumhurbaşkanlığı seçimine geldiği zaman durum böyle değil. Onu baz almıyor. YSK ve genel merkez ama milletvekileri seçiminde sıfır çeken hiçbir köyün delegesi bu salonda ve bu seçimde yok bu bir yanlış bunu üzerine basa basa söylüyorum. 

    85-96 üye dediğimizde bugün yüzde yetmişi piyeye çıkıyor. Nasıl çıktı ? Biz çalışmasak insanlara ulaşmasak onları görmesek bu üyeyi nasıl çıkartırız? Evet 43 tane köyden üyemiz var, ne yapalım köy delegesi diye bunların üzerlerini çizelim mi? Ne yapmamızı istiyorsunuz? Böyle bir uygulama yok. Ben genel merkezin bana verdiği görevi layığı ile yerine getirdim hem ikinci turda hem birinci turda köylerde sandık görevlilerini tanımladım. Ulaştırdığımız yerlere Durağan merkezden üniversite öğrencilerini ekledim buralara kadarda götürdüm amacımız kimseyi kırmak dökmek değil. Ama eleştirilerin bir boyutu var. Bir yere misafirliğe gittiğiniz zaman veya bir yere talip olduğunuz zaman sizi istemeyebilirler hakaret edebilirler ama susmak zorundasınız. Çünkü o evin ailesi yönetimi bir yere kızmış olabilirler. İnsanların üyeliğine referans olan benim yazmışım onaylamışım koymuşum genel merkez üyelikleri kapatmış seçim sonrasına kadar almayacağız. Seçim sonrası ilk toplantı da bu yönetim batırdı bu yönetim bitirdi parti dağıldı. Ak partiden gelip iki ay içerisinde beni eleştirirsen benim yönetim kurulu üyelerimin reddetmek kadar doğal bir hakkı yok. Ne demesini bekliyorsunuz insanların. Yani siz bu insanlar burada mücadele ederken bu insanlar burada bu partiye kendilerini vermişken bu parti için hiçbir yere gitmemişken yıllardır bu partide emek verip partiyi büyütmek için uğraşacak. Sen Ak partide ismin olacak arkasından gelip buradaki yönetimi eleştireceksin bunu kabul edebilmek, kabul etmek yönetim açısından doğru bir anlayış şekli değil. Benim dostum benim arkadaşım akrabam düşmanım olabilirsin. Ama parti hukuku farklı bunun göreceleri var. Ben tek başıma karar almadım. Tek başıma kimseye bir şey söylemedim. Ama arkadaşların istediği şu kurulun kararını bizde bileceğiz.” diye konuştu.

HABER: GÜLFİDAN ŞEN

[email protected]

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.