GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ağustos 2023 16:23

DURAĞAN ÇÖPLÜĞÜ ARALIKSIZ YANMAYA DEVAM EDİYOR...

DURAĞAN ÇÖPLÜĞÜ ARALIKSIZ YANMAYA DEVAM EDİYOR...

Durağan’ın yıllardır devam eden çöp toplama alanı gündem oldu. Gazetemizin yıllardır gündemine taşıdığı Gökırmak’a karışan çöp bu kezde günlerdir aralıksız yanmaya devam ediyor.

    Boyabat- Saraydüzü ve Durağan ilçeleri katı atık tesisi faaliyete geçmişti. Açık alanda kalan ve kontrolsüz biçimde vahşi depolama yöntemi ile biriktirilen çöp tepeler yaz aylarında kötü koku, yayarken yangınlarla da çevre köyleri, ilçe merkezini rahatsız etmeye devam ediyor.

    Yetkililerin gerekli önlemleri alarak su havzasında bulunan ve yerleşim yerlerine oldukça yakın olan çöp alanının yerinden kaldırılmasını ve tehlike arz etmeyecek bir noktada depolanmasını istiyor. 

    Durağan’lı vatandaşlarla çöp alanına yakın olan Yalnızkavak köyü sakinleri de çöpün bir an önce buradan kaldırılmasını istiyor.
Çöplüğe yakın olan Tarla sahipleri pis kokudan ve dumandan çalışamadığını belirtti.

    CHP Durağan ilçe Başkanı Mustafa EKER yaptığı açıklamada; ‘‘ Yıllardır gündeme getirdiğimiz Durağan çöplüğü günlerdir aralıksız yanmaya devam ediyor. Durağan havalarda çıkan duman ve pis koku nedeniyle çöp alanına yakın olan Yalnızkavak köyü ve vatandaşları rahatsız ediyor. 
Durağan olarak çöp sorunu ile boğuşuyoruz. Yalnızkavak ve Durağan halkının yanarken dumanı ile boğulduğu, kokusu ile çektiği bu çöp yığını kabusumuz olmaya devam ediyor.
    Doğaya ve insanlığa karşı sorumluluk alması gereken yetkilileri; bu doğa ve çevre katliamına sessiz kalmamaları için uyarıyoruz’’ dedi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.