YEREL Haber Girişi : 10 Haziran 2024 13:35

DURAĞAN’DA EL EMEĞİ, GÖZ NURU ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI..

DURAĞAN’DA EL EMEĞİ, GÖZ NURU  ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI..

Her Zaman Her Yerde Herkes İçin Eğitim” sloganıyla Hayat Boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi için kutlanan 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim yılınd kursiyerler tarafındna hazırlanan ürünler GeDurağan Gençlik Merkezi konferans salonunda  sergilendi.
  Durağan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından  açılan yıl sonu sergisine  Durağan Kaymakamı Celal Güngör, Durağan Belediye Başkanı Necmettin ERMİŞ kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     Serginin açılışı öncesinde bir konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü Ali Şahin destekleri ve katkılarından dolayı  Durağan kaymakamına belediye başkanına ilçe milli eğitim müdürüne ve Gençlik merkezi müdürüne teşekkür ettiği konuşmasında; “Kursiyerlerimizin bir yıl boyunca emek verdiği eserleri ve el işlerini bugün burada sizlerin beğenisine sunmak bizler için büyük onur ve gurur kaynağıdır. Emeği geçen tüm kursiyerlerimize, öğretmenlerimize ve sergi açılışımıza katılan sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.
Halk Eğitimi Merkezleri yöre insanına; en iyiyi, en doğruyu, en güzeli her zaman, her yerde ve herkese sunan eğitim kurumlarıdır.
Kursların en önemli özelliği insanımızın sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, bir üst öğretim sınavlarına hazırlamak, kültürel eserlerimizi  korumak, yaşatmak ve yaygınlaştırmaktır. Bu yıl merkezimizce 69 adet kurs açılmış olup, bu kurslara 879 kadın 295 erkek olmak üzere toplam 1174 kursiyer katılmıştır. sergide Kursiyerlerimizin, el emeği göz nuru işlerini sizlerin beğenisine sunacağız.  Yaptıkları bu çalışmalar kursiyerlerimize bir el becerisi kazandırmanın yanında,  ekonomik katkı sağlayarak, bir iş başarmanın öz güvenini de kazandırmaktadır.” İfadelerine yer verdi. 
    Sergide kursiyerlerimizin yıl boyunca emek verdiği el sanatları dokuma, nakış, giyim ürünleri ve resim alanlarında açılan kurslarımızda yapılan ürünlerden örnekler sergilendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.