GÜNDEM Haber Girişi : 04 Eylül 2023 14:27

DURAĞAN’dA HER YIL aynı sorun; kontenjan yok!

DURAĞAN’dA HER YIL  aynı sorun; kontenjan yok!

    6 Ağustos 2022 yılında Durağan CHP İlçe Başkanı Mustafa EKER Yaptığı açıklamad;  Meslek liseleri ve sağlık meslek lisesinin' düşürülen kontenjan' hakkında Durağan öğrencilerinin ve velilerin hayal kırıklığını dile getirmişti.
    Türkiye’de ilk kurulan sağlık meslek lisesi olan daha sonrasında Durağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 3 yıldır düşürülen kontenjan ilçe halkının umutlarını kırmaya başladığını dile getirmişti..  Velilerin o dönem isyanını dile getiren Eker çocuklarını İmam Hatip Lisesi’ne yönlendirmek için Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Endüstri Meslek lisesi gibi diğer liselerde kontenjanların düşürüldüğünü fakat İmam Hatip lisesinden kontenjanın arttırıldığına dikat çekerek duruma tepki göstermişti.

EKER 1 YIL ÖNCE YAPTIĞI AÇIKLAMADA;
Herkesi imam ya da hafız yapmak 
ZORUNDA DEĞİLİZ
     CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa Eker’de son yıllarda eğitimde önemli bir kalite düşüklüğü yaşandığını ve ilçede  öğretmen eksikliğine dikkat çekerek; “liyakatsiz atamalar, ideolojik düşünceler ilçedeki eğitimi felce uğratmıştır. Geçtiğimiz yıl Durağan’da sanayi sitesi yapacağız diye yola çıkanlar Endüstri Meslek  Lisesi'nde öğrenci almayı unutmuşlardır. Bu yıl geçtiğimiz yıl yaptığımız hatırlatma ve açıklama üzerine bu durumu Endüstri Meslek Lisesi’nde 2 sınıf açarak düzeltmişlerdir. Bu yıl da benzer sorunlar ikametgah adresine göre çevredeki liselere yerleştirilecek öğrencilerde yaşanmaktadır. ...........Bu ülkenin sağlıkçıya, kaynakçıya, elektrikçiye de ihtiyacı vardır. Bilimsel çalışmalar yapacak gençlere de ihtiyacı vardır. Herkesi imam ya da hafız yapmak için bu kadar zorlamaya gerek yoktur” ifadelerine yer vermişti. 
DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK, MİLLET SAĞLIKTA KONTENJAN 
BULAMIYOR...  
 
    Eker; o günden bu güne değişen bir şey olmadığını ifade ederek;sanayicinin çırak bulmadığını esnafın ise eleman aradığını ifade ederek; "Küçük ilçelerde uygulamaya sokulan İŞKUR esnafı da sanayici de bitirmiştir. Bu konuda iktidarın daha akılcı politikalara ihtiyacı vardır. Bu nedenle eğitim programında zorlayıcı değil teşvik edici arz ve talep dengesi dikkate alınarak geleceğimiz inşaa edilmelidir" ded. Eker kendilerine gelen çok sayıda velinin Sağlık Meslek lisesinie girmek için başvurduklarını  fakat kontenjan olmadığını belirttikjerini söyledi. 
    Bu yılda bir sınıflık kontenjan ayrılan fakat 2-3 şube ayıracak imkanı olan okula kontenjan verilmemesi nedeni ile  bir çok veli hayal kırıklığı yaşıyor. Eker yaptığı açıklamada, " Durağan gibi küçük bir ilçeden bu gün yüzlerce sağlıkçı yetiştiren, istihdam noktasında ilçenin en önemli okulu durumunda bulunan Türkiye’nin ilk Sağlık Meslek Lisesi  olarak bilinen ve şuanda  Durağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde’nde kontenjanın bu yılda yükseltilmemesi,   arttırılmaması, bu iktidarın ve temsilcilerinin Durağan’a yapmış oldukları en büyük ihanetlerden biridir. Bu durum okullar açılmadan düzeltilmelidir.Veliler  çocuklarını göndermek, öğrenciler de  Sağlık lisesine gitmek istiyor ama kontenjan bulamıyor” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.