GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 20 Ekim 2023 10:00 Haber Girişi : 20 Ekim 2023 09:40

DURAĞAN’DA SEÇMEN SAYISI yüzde 11.23 ARTTI!

DURAĞAN’DA SEÇMEN SAYISI yüzde 11.23 ARTTI!

8 Mart yerel seçimleri öncesi muhtar adaylarının eş dost ve akrabalarını kırsalda köylere taşıyarak muhtarlık seçimlerini garantiye almaya çalıştıkları görülüyor.

DURAĞAN’DA SEÇMEN SAYISI % 11.23 ARTTI!

28 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde  kırsalda nüfus artışı sürüyor.

    14-28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerde  Durağan’da 12.983 kişi oy kullanırken 1 Ekim tarihine kadar yapılan ikametgah değişiklikleri sonrası Durağan %11.23’lük artışla oy kullanma sayısı 14.411’e ulaştı.  Köylere taşınan nüfus ile muhtarlık hesaplarının  yapıldığı 28 Mart yerel seçimleri öncesi muhtar adaylarının eş dost ve akrabalarını kırsalda köylere taşıyarak muhtarlık seçimlerini garantiye almaya çalıştıkları görülüyor.

    Belediyelere İller bankasından alınan ve nüfusa göre verilen  hazine yardımlarından düşen nüfus ilçe merkezlerini önemli ölçüde etkilerken kırsala taşınan insan nüfusu ise artmaya devam ediyor. Belediyelerin yapacakları hizmetlerde eksilen nüfusun kişi başına düşen hazine yardımın belediyelerden düşerken vatandaşlardan köylere taşıdıkları nüfusa rağmen belediyeden hizmet almak için ilçe merkezlerinde oturmaya devam ettikleri görülüyor.  Bu çelişkili durum ve ilçe merkezlerinde yaşayan vatandaşların ise tepkisini çekiyor. Duyarlı vatandaşlar bu duruma tepki göstererek o zaman belediyeden hizmet almasınlar sürekli köylerde kalsınlar diyerek  duruma tepki gösteriyor.

Vatandaş seçmen kaydını nereden sorgulayacak?

    Bundan sonraki süreçte seçmen kayıtlarını kontrol etmek isteyenler, YSK ve e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilir. Seçmen listesinde yaşanan problemlerle ilgili doğrudan nüfus müdürlüklerine başvurmak gerekiyor. Öğrenim sebebi ile başka şehirlerde bulunan öğrenciler bulundukları illere seçmen kaydı yaptırmaları şartıyla oy kullanabilecek.

Haber: Gülfidan ŞEN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.