Haberler Haber Girişi : 14 Mayıs 2024 14:00

EKİPLERİMİZ HAZIR AMA SEN FARKINDA OL! YARIŞMASI...

EKİPLERİMİZ HAZIR AMA SEN FARKINDA OL! YARIŞMASI...

Sinop’ta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2024 yılı en  donanımlı ve en hızlı yangın ekibi yarışmasında işletme müdürlükleri tüm hünerlerini sergiledi.
    Son iki hafta içinde Boyabat  ilçesinde  iki ayrı yerde orman yangını çıkmış, Orman Bölge Müdürlüğü ve ilgili  İtfaiye ekiplerimizin zamanında ve hızlı müdahalesiyle ciddi bir zarar oluşmadan bu yangınlar söndürülmüştü.  
    Orman Bölge Müdürlüğü ve Sinop Valiliği orman bölgesi olan  Sinop’ta ve özellikle anız yakarak  dikkatleri üzerine çeken Boyabat, Durağan ve Dikmen’deki vatandaşları  aşırı sıcaklar ve önümüzdeki yaz sezonuna dikkat çekerek  destek ve katkılarını istenerek orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları  istenmişti.  uzun süredir sosyal medya üzerinden yangına karşı vatandaşları duyarlı olmaya anız yakmamaya çağıran yetkililer  uyarılarında; Orman içinde ve piknik alanlarında, mangal yakma,  Anız yakma,sigara izmariti atma, cam ve pet şişeleri ormanda bırakma gibi, yangına sebep olabilecek davranışlardan titizlikle kaçınılması çağrısında bulunuyordu.  Kontrolsüz ateş veya duman gibi riskli durumlar görüldüğünde  112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ’mize en hızlı şekilde bildirilmesi hususunda vatandaşları uyarıyordu.
     
    Bu kapsamda  Orman Bölge Müdürlüğü yangın ekiplerini de sürekli hazır halde tutmak yangını hızlı ve zamanında müdahale etmek içinde seferber oldu.
    Orman yangın ekiplerinin de motivasyonunu yükseltmek ve yangınlara karşı farkındalık oluşturmak isteyen Orman Bölge Müdürlüğü Sinop Orman İşletme Müdürlüğü Sinop Orman İşletme Şefliği Toplu Koruma Binası yanında  2024 yılı en  donanımlı ve en hızlı yangın ekibi yarışması düzenledi.

    Kurum  daire amirleri ve personellerin katıldığı yarışmaları Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kambur’da izledi.

‘İNSAN KAYNAKLI YANGIN SAYIMIZI DÜŞÜRMEK’
    Yarışmalarda bir konuşma yapan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ; “meydana gelen Bu insan hatasını nasıl düzeltebiliriz? Eğitim şart diyoruz. Eğitimle olabiliyor. Şu anda yapılan çalışma tabii ki bir egzersiz yapma, sezonu açma, yeniden enerji yükleme, toplu halde bir araya gelerek sinerji oluşturma, kendi içimizde güç ve kuvvet kurma çalışması. Aynı zamanda kamuoyuna böyle bir mesaj vererek, farkındalık oluşturacak herkes birbirini kontrol ederek bu yüzde 95 gibi yüzde 96 gibi olan insan kaynaklı yangın sayımızı düşürmek” dedi.

ORMAN YANGINLARINA DİKKAT ÇEKİYORUZ!
    Orman Bölge Müdürü Celal Kambur;da  “2024 yılında Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından yangın sezonu öncesi verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerle hazırlıklarını tamamlayan ekiplerimizin erken ve etkin müdahale yapabilmesi amaçlanırken, Bölge Müdürlüğümüz yangın ekipleri arasında düzenlenen  yarışma organizasyonu ile orman yangınlarına dikkat çekerek farkındalık sağlamayı hedeflemekteyiz. ” dedi. 
Sinop Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı yangın ekipleri  400 metrelik mesafede ilk önce yangın söndürme tatbikatı yaptı, daha sonra en erken ve etkin müdahale yarışması düzenledi. Yarışmacılar itfaiye araçlarına bağlı hortumları ek yaparak hortumu önce serme, vanayı önce açma, yangına köpüklü ya da köpüksüz müdahale gibi dallarda yarıştı. Yarışma sonucunda Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü 1’inci, Gerze Orman İşletme Müdürlüğü 2’nci ve Sinop Orman İşletme Müdürlüğü 3’üncü oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.