HaberlerHaber Girişi : 25 Haziran 2022 16:26

GAZETECİLERİN HAYIR DEDİĞİ ‘SANSÜR YASASI’ ŞİMDİLİK ERTELENDİ…

GAZETECİLERİN HAYIR DEDİĞİ ‘SANSÜR YASASI’ ŞİMDİLİK ERTELENDİ…

AKP ve MHP’nin Meclis’e sunduğu basına ve sosyal medya yeni yaptırımlar getiren dezenformasyon yasasına karşı tepkiler gelmeye devam ediyor. İktidarın "dezenformasyonla mücadele" adı altında basın ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar getiren düzenlemesine karşı basın örgütleri protesto gösterileri düzenlendi.

Kalemlerini bırakan gazeteciler, 'Sansür Yasası'na 'hayır' diyerek Türk ve ulusal basında ses getirirken, yasa tasarısının 'şimdilik' geri çekildiği öğrenildi.
‘Dezenformasyonla Mücadele’ adını taşıyan ancak basın ve sosyal medyaya baskı altına alacak yeni yaptırımlar getiren düzenlemeye karşı çıkan gazetemiz imtiyaz sahibi Mustafa Eker'de üyesi bulunduğu Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte TGK konfederasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen Ankara Ulus'taki Atatürk anıtı önündeki ‘sansür yasası’ eylemine katıldı. Gazeteciler iktidara bu kez Ankara'da Ulus Meydanı Atatürk Anıtı önünden seslendi. Gazetecilerin eylemine destek vermek için CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, CHP'li TBMM İdaresi Amiri Mehmet Gökçer, CHP'li vekiller Alpay Antmen, Utku Çakırözer, Kani Beko, Ali Haydar Hakverdi, Sibel Özdemir, Rafet Zeybek, Murat Emir, Candan Yüceer, Burhanettin Bulut, Sevda Erdan Kılıç, Gamze Taşçıer, Yıldırım Kaya, Ali Mahir Başarır, Ali Şeker, Atila Sertel, Tekin Bingöl ve İlhami Özcan Aygün katıldı. Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı TGK onursal başkanı Nazmi BİLGİN yaptığı basın açıklamasında ;'' Basın kanunu ama içinde gazeteciye geliştirmek için hiçbir amaç yok. Hapis cezası, kapatma, internet başında ağır denetleme ve basın kartı iptali var. Haftalarca meclise ihtilal ortaklığına gazetecileri dışlayarak bir basın yasası yapılamayacağını söyledik. Öneriler verdik, itiraz ettik ama nafile. Sanmayın ki bizler dezenformasyonu önemsemiyoruz ancak bunun yolu yasadaki gibi hapis cezalarından geçmez. Yasada yazılı basının kapısına kilit vuracak maddeler var bu yasa temel insan haklarına haberleşme özgürlüğüne, basın özgürlüğüne aykırıdır yani anayasaya aykırıdır bu yönüyle sadece gazetecilerin özgürlüğüne değil tüm toplumun özgürlüklerine engellemektedir. Yanlış bilgiyi alenen yayma suçu oluşturulmuş üç yıla kadar hapis cezası getirilmiştir. Bu Yasada gazeteciler yok, gazetecilerin görüşleri yok, basın özgürlüğü yok diyoruz bir kez daha bu yasadan susturma, korkutma ve hapse atma var diyoruz, biz gazeteciler bu yasanın geri çekilmesini istiyoruz.Yaşasın özgürlük, yaşasın demokrasi, kahrolsun sansür'' ifadelerine yer verdi.