2023 yılında depreme dayanıksız olması nedeni ile boşaltılan Durağan Öğretmenevi ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de binasız kaldı. İlçede 2023 yılından bu tarafa Sinop’un en eski ilçelerinden biri olan Durağan hem öğretmenevi olmayan hem de ilçe müdürlüğü sığıntı gibi bir okul binasının altında hizmet vermeye çalışıyor. 2023 yılında bu tarafa depreme dayanıksız çıkması nedeni ile boşaltılan öğretmenevinin yerine ne yenisinin yapılması için bir çalışma başlatıldı ne de mevcut binanın rehabilitasyonu sağlandı. Durağan kamuoyunda vatandaşlarında eleştirine konu olan bu durum siyasetin beceriksizliği ve sahipsizliği olarak yansıyor. Diğer yandan yakın zamanda yapımı tamamlanacak olan Halk Eğitim binasına taşınacağı konuşulan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu binaya taşınmasına da onay verilmediği ortaya çıktı. Durağan Halk Eğitim Müdürlüğüne yeni binanın tahsisi gerçekleşirken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yine sahipsiz kaldı.
İlçede Taşımalı öğrenci, taşımalı memur derken şimdide yıllar süren taşımalı kurumlarla gündemdeyiz... Mehmet Akif Ersoy ilkokulu İmam Hatip ortaokulunda, Tekir 75. Yıl YBO ortaokulunda, 125.Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu yönetimi, Öğretmenevi Şehit Kadirler Ortaokulunda küçük bir odadan hizmet veriyor...
Durağan’da yatılı olarak hizmet veren İmam Hatip Lisesi’nin alt katında ise tüm ilçenin eğitiminde sorumlu bir kurumun aynı odada şube müdürleri çalışanları ile hizmet vermeye çalışması Durağan’ınbir ayıbı olarak orta çıkıyor. Sahipsizliğe isyan eden eğitim çalışanları ise sessiz sedası hizmetlerini vermeye çalışıyor.
Ufak bir ilçede bile artık öğretmenevi var iken ve hatta yeni kamu binaları hızla yükselirken 2 yıldır Durağan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına ve öğretmenevi inşaatına başlanmaması ilçede vatandaşların ve eğitim çalışanlarının en çok sorguladığı, konuştuğu durum olmaya başladı.
Eğitim sendikalarının sorgulamadığı ve siyasi parti temsilcilerinin görmezden geldiği, gündemine dahi almadığı bu durum karşısında vatandaş ise DURAĞAN'a kim sahip çıkacak? sorusunu soruyor.
İlçede Tekir Yatılı Bölge Okulu kapandı, Çerçilerde öğrenci sayısı her yıl azalıyor. Bir çok derse ücretli öğretmen giriyor iddialarının olduğu ilçede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 'ARA DA BULASIN' binası eğitime verilen değeri gözler önüne seriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü kendi alt biriminin bile kabul etmediği öne sürülüyor. Siyasilerin sahip çıkmaması nedeni ile Halk Eğitim Müdürlüğü ile aynı binaya taşınmasına siyasi otoritenin red verdiği iddialarının kamuoyuna yansıması Durağanda sahipsizliğin bu kadarına da pes dedirtiyor…
Durağan kamuoyu adına soruyoruz; koskoca ilçenin kendine ait bir ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasını ne zaman yapacaksınız?
Ya da kullanılabilir bir binayı ne zaman tahsis edeceksiniz?
Bu kadar öğretmenin görev yaptığı ilçede bir öğretmen evi inşaatına başlamayı düşünüyor musunuz?
Yoksa mevcut binayı onarıp ne zaman teslim etmeyi düşünüyorsunuz?
Ya da ilçeyi gözden çıkarttınız da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü bir başka ilçeye bağlamayı mı düşünüyorsunuz?