GÜNDEM Haber Girişi : 27 Eylül 2023 12:52

Kenan Aral, “Mora Katliamını şiddetle kınıyoruz”

Kenan Aral, “Mora Katliamını şiddetle kınıyoruz”

    Sinop Mübadele ve Balkan Hakları Derneği Başkanı Kenan Aral, dernek olarak BRTK Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonunun almış olduğu kararı desteklediklerini belirterek, “Mora Katliamını şiddetle kınıyoruz” dedi.

    Sinop Mübadele ve Balkan Hakları Derneği Başkanı Kenan Aral yaptığı açıklamada, Balkan tarihinin tarafsız bir gözle yeniden yazılması gerektiğini söyledi. Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonunun (BRTK) bu konuda aldığı kararı dernek olarak sonuna kadar desteklediklerini dile getiren Aral, açıklamasını şöyle sürdürdü:

    “Balkan tarihi tarafsız bir gözle yeniden yazılmalıdır. Tam 200 yıl önce Yunanlılar 40 bine yakın masum ve savunmasız Mora Türkü’nü katletti. Türkiye’nin çeşitli kentlerinde Rumeli Balkan camiasını temsil eden sivil toplum kuruluşları tarafından Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu liderliğinde bu olayı protesto eden yürüyüşler ve paneller yapılıyor, Yunanistan konsoloslukları önüne siyah çelenkler bırakılıyor. Konu hakkında basın açıklaması yapan ve katliama uğratılan 40 bine yakın Mora Türkü’nün anısına, yaşanan acılara dikkat çeken Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel Başkanı Sabri Mutlu Balkan tarihinin yeniden yazılmasını istedi. Mora yarımadasında 23 Eylül 1821 yaşanan ve Mora Katliamı adı verilen olayların ve akabinde Balkanlarda meydana gelen gelişmelerin bu güne kadar tarafsız bir şekilde ele alınmadığını ifade eden Başkan Mutlu’yu destekliyoruz”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.