Haberler Haber Girişi : 12 Aralık 2023 11:32

KOOPERATİF HEM MAHKEMEDE HAKKINI ARIYOR, HEM SOSYAL MEDYADA ÜYELERİ BİLGİLENDİRİYOR!

KOOPERATİF HEM MAHKEMEDE HAKKINI ARIYOR,  HEM SOSYAL MEDYADA ÜYELERİ BİLGİLENDİRİYOR!

Durağan Küçük Sitesi kooperatifi mevcut yönetimi  esnafın hakkını aramak için harekete geçti. Mevcut yönetim geçmiş dönemde yapılan müteahhit sözleşmesindeki taahhütlerin yerine getirilmediği gerekçesi ile yüklenici firmayı mahkemeye verdi.
KOOPERATİF HEM MAHKEMEDE HAKKINI ARIYOR,  HEM SOSYAL MEDYADA ÜYELERİ BİLGİLENDİRİYOR!

Gazetemizin haberi sonrası başlayan sanayi sitesinin ruhsatı var mı? Tartışmasında yeni bir aşamaya geçildi. Sanayi sitesi yönetimi whatsapp grubunda başlayan gazetemizin manşete taşıdığı haber üzerine  6 Aralık 2022 tarihli  2022/15 ruhsat no’su ile imzaların atıldığı  görülen inşaat ruhsatını üyeleri ile paylaştı. Bu güne kadar yayınlanmayan sadece sözde görülen ruhsatın gerçeğe dönüşmesi dedikoduların önünü de keserken bir başka tartışma konusu başladı.  Geçmiş yönetimin küçük sanayi sitesi adı altında başlayan orta ölçekli olarak devam ettirdiği  yatırımcılarla buluşarak geniş arsa satışları taahhüdü de boşa çıkmış oldu.  Yalnızkavak köyü sınırları içerisinde kalan ve tahsisi yapılacağı belirtilerek yatırımcılardan arsa için para talep edilen Milli emlaka ait 130 ada 4 ve 5 no’lu parsellerle ortada kalan ormana ait 3 no’lu parsel’in birleştirilmediği  tahsis işleminin gerçekleşmediği görülüyor. Ruhsata göre Yalnızkavak köyü sınırları içerisinde yer alan Milli Emlak’a ait 130 ada 5 no’lu parsel içerisinde  ayrı bir düzenlemeye gidilerek  belediye sınırları içerisine alındığı ve 130 Ada 29 parsel numarası ile Yeşilyurt mahallesine bağlanmış duruyor. 

 HANGİ ADA HANGİ PARSEL DOĞRU? İMAR DEĞİŞİKLİĞİ OLDU MU?
    Parsel sorgulamada 130 ada 29 parsel numarası ile ruhsat verilen alan internet üzerinden gerçekleştirilen  parsel sorgulamasında Yeşilyurt mahallesi olarak arandığında çıkmıyor. Söz konusu arsa hala Yalnızkavak köyü sınırları içerisinde  arandığında  34 dönüm olarak 130 ada 29 parsel numarası ile görülürken Yeşilyurt mahallesinde 130 ada 29 parsel bir şahsa ait 229 m2 bir arsa olarak görülüyor.
     Küçük sanayi sitesi için  başlanılan süreçte önce belediyeden 14 dönüm alan satın alındı. Bu süreçte belediyeden alınan alanın yetmemesi,  çöplük üzerinde olması inşaat maliyetinin artacağının belirlenmesi üzerine kullanım hakkı satışa çıkarılmıştı.   Dönemin yönetimi küçük sanayicilerle ayrı yatırımcılarla ayrı toplantılar yaparak küçük sanayicilere dükkan, yatırımcılara ise arsa  planlaması yapıyordu. Söz konusu  toplantılar sonrası arsa almayı planlayan yatırımcıların bir miktar para yatırdığı görülüyor. Milli Emlak’ın  tarla olarak görülen 130 ada 5 parsel içerisinde özel bir statü vererek  küçük sanayi sitesi için 130 ada 29 parseli arsa niteliğinde tahsis ettiği görülüyor.

KÜÇÜK SANAYİ DE YATIRIMCI DA ORTAK KÜÇÜK ESNAFTA!
 Küçük sanayi sitesi dışında kalan arsayı tahsis etmediği ve iptal ettiği iddia ediliyor. Söz konusu alanın ise sadece  dükkan yol ve çevre düzenlemeleri dikkate alındığında küçük sanayi sitesindeki dükkanlar için yeterli olacağı  ve arsa olarak  verilmesi mümkün gözükmüyor. Şimdi arsa için para yatıran yatırımcı var ise onların durumu ne olacak?  Arsa almayı düşünen ve 3- 4 dönüm olarak arsa planlayan yatırımcıya verilen sözler nasıl tutulacak? Küçük sanayi sitesi kooperatifine ortaklık payı adı altında yatırılan bu paralarla kooperatif,  söz sahibi olan yeni ortaklar kazanırken  amacı küçük sanayici korumak  ve dükkan sahibi yapmak olan yapı yeni bir sürece hazırlanıyor. Küçük sanayi esnafı için oluşturulan ve bu nedenle Milli Emlak’tan ucuz ve direkt arsa tahsisi yapılabilen kooperatif parası olanlara göre mi? Parasını yatıranlara göremi dükkan yapacak? soruları cevap arıyor.

KOOPERATİF YÖNETİMİ YÜKLENİCİ FİRMAİLE 
MAHKEMELİK OLDU!
Kooperatif yönetimi değişimi sonrasında  devam eden Küçük Sanayi sitesi inşaatı için  taahhütlerini yerine getirmeyen  yüklenici firma ile mahkemelik oldu. Söz konusu yüklenici firmaya geçmiş yönetim döneminde  peşin ödenen para kadar iş yapılmadığı ve işi yarım bıraktığı iddia ediliyor. Yönetim firmadan aldığı paranın karşılığını vermesini ve taahhütlerini yerine getirmesine istemesine karşılık bu güne kadar  yüklenici firmanın girişimde bulunmaması ve işe başlamaması üzerine yönetim yüklenici firmayı mahkemeye verdiği öğrenildi. .  Öte yandan yönetim kooperatif üyelerini sosyal medya üzerinden yapılan eleştiri ve gelinen aşamaları görüşmek üzere toplantıya çağırmasına karşılık üyelerin toplantıya olan ilgisizliği ise dikkat çekiyor.  Söz konusu toplantılarda yeterli sayının sağlanmaması  kooperatifin işleyişini de sıkıntıya sokarken üyelerin asli sorumluluğu ise devam ediyor.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.