SİYASET Haber Girişi : 29 Ocak 2024 13:09

MHP ADAYINI AÇIKLADI; DURAĞAN MHP’DEN İSTİFALAR GELDİ!...

MHP ADAYINI AÇIKLADI; DURAĞAN MHP’DEN İSTİFALAR GELDİ!...


18 Ocak Perşembe günü  MHP Durağanda adayını açıkladı. İstifalarda peşinden geldi.  Kamuoyuna sızan bilgilerde ilçe yönetiminden ve ülkü ocaklarındanda istifaların geleceği konuşulmaya başlandı. 

31 Mart’ta gerçekleştirilecek   belediye başkanlığı seçimlerinde  MHP ‘de uzun süredir devam eden aday adaylığı süreci Zafer ELKOVAN’ın açıklanması ile son buldu. 
    Cumhur İttifakı kapsamında Sinop merkezde aday çıkartmayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Durağan’da  2024 31 Mart yerel ve idareler mahalli seçimlerinde Durağan Belediye başkanı adayı Zafer ELKOVAN olurken Ayancık, Boyabat, Dikmen,ve Saraydüzü olmak üzere 5 ilçede adaylarını belirledi.. Gerze, Erfelek ve Türkeli ilçelerinde ise aday belirleme çalışmaları sürdüğü belirtildi.. 

    MHP Sinop İl Başkanı Hikmet Çınar, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Sinop’ta 5 ilçenin adaylarının belirlendiğini belirterek;  “Ayancık ilçemizde Murat Akın, Boyabat’ta Murat Muslu, Dikmen’de Erdal Koşar, Durağan’da Zafer Elkovan ve Saraydüzü ilçemizde de Ferdi Canoğlu partimizin adayları olarak belirlenmiştir. Memleketimize hayırlı olsun” açıklamasında bulundu. 

    Durağan’da 5 adayın olduğu MHP’de adayın açıklanması ile birlikte  aday olmak için görevi bırakan eski ilçe başkanı Mehmet YILMAZ ilk istifasını açıklayan isim olurken 2019 seçimlerinde başa baş mücadele eden  çok az bir oy farkı ile seçimleri kaybeden Fehmi DALKILIÇ’ta istifa eden isim oldu.

    Eski MHP ilçe başkanı Mehmet YILMAZ  sosyal medya hesabındna zehir zemberek  bir açıklama yayınlayarak istifasını duyurarak  “hakedenin hakettiği yerlere getirilmediğini” gördük diyerek istife etti. Yılmaz açıklamasında  “Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde hakedenin haketmediği yerde olduğunu gördük. Davaya hiç bir zaman ihanet etmeyip gerek Ülkü ocaklarına gerek partiye sahip çıktım. Görünen o ki hiç bir şey değmezmiş harcanan maddi manevi giderlerin değmediğini gördük, ahde vefanın olmadığını gördük hakedenin hakettiği yerlere getirilmediğini gördük. Rest çekmişim hayata kimseye eyvallahım yok benim yanımda olan değerini karşımda duran haddini bilecek. Bu vesileyle;Milliyetçi Hareket Partisinden istifa ettiğimi bu yazdıklarımla bildirir, kamuoyuna saygılarımı sunarım.” diyerek paylaştı..

DALKILIÇ’TA İSTİFASINI AÇIKLADI..
    2019 seçimlerinde  MHP’den aday olan ve 23 oy farkı ile seçimleri kaybeden Belediye başkanı adayı Fehmi DALKILIÇ ise sosyal medya hesabından istifasını açıklayarak;  bu seçimde mutlaka aday olacağını yeni bir yol haritası çizeceğini altını çizdi. Dalkılıç;  “Sevgili Durağanlı hemşehrilerim. İlçemiz MHP belediye başkan adayının açıklandığı, öğle saatlerinden bu  yana , üzüntülerinizi, tepkilerinizi ve şahsıma kayıtsız şartsız desteklerinize devam etme arzunuzu benimle paylaşarak  âdetâ telefonumun kilitlenmesine neden oldunuz. Sağolun, vârolun. Hepinizi çok seviyorum bunu çok iyi bilin...Ben, rahmetlik babamın vefatından sonra başlayan adaylık sürecimde, yola sizlerle birlikte, sizlerle beraber çıktım. Sizlerle beraber ağladım, sizlerle beraber güldüm. Yeri geldi, yavan ekmeği beraber böldüm, sizinle beraber yedim. 
    Bu vesile ile; Diyeceğim şudur ki, sizler yanımda olduğu sürece, sonunda ölüm dâhi olsa, bu canı sizlere seve seve fedâ eder, sonucu her ne olursa olsun yolumdan hâşâ dönmem.

Önümüzdeki, en kısa sürede, hep birlikte yeni yol haritamızı beraber çizecek, beraber karar vereceğiz. Sizlerden sabırlı olmanızı istirhâm ediyorum. Bu işin sonu, bana inanın Durağan’ımızın hayrına olacaktır. Rab’bim  Samimi olan kullarının yanındadır evvelallah. Ancak tek üzüntüm ve kırgınlığım MHP genel merkezi ve Sinop MHP il teşkilatınadır. Samimi ülkücü her bir nefer, benim öz ve öz kardeşimdir. Ölene dek te böyle devam edecektir. 
    Geçen dönemki seçimde AKP’den aday adayı olan ve MHP’ye  oy vermediği ailesiyle birlikte, 16 oyla seçimi kaybetmemize neden olan kişinin, Bugün Durağan MHP adayı olarak açıklanmasını, hiç bir kimse Duragan’lı ülkücü kardeşlerime ve bizlere izah edemez....! Bu yapılan sizlere hâkârettir,  sizleri yok saymaktır. Emeğe saygısızlıktır.Bunun vebalinin altından, inanın hiç kimse kalkamaz.    Bu vebâlin hesabını, yarın huzur-u mahşerde,  cennet mekân başbuğumuza hiç kimse veremez. Yazıktır, günahtır. Hiç kimse aptal değil, bizlerde saf değiliz. Biz bu süreçte dönen oyunları gayette iyi biliyoruz. Zamanı geldiğinde bunları da sizlerle tek tek paylaşacağız merak etmeyin...!
    Değerli Duragan’lı kardeşlerim, büyüklerim ve de özellikle ülkücü kardeşlerim. Şunu iyi bilinki; 3 hilâlli sevdamı kalbimden hiç kimse söküp atamaz. O bende bâkîdir. Ancak; sizlerin arzusunada hayır deme şansımın olmadığının son derece idrâkindeyim.
    Bu vesile ile; görülen lüzum üzerine MHP üyeliğimi şu an itibariyle sonlandırıyor, üzülerek istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.