SİYASET Haber Girişi : 27 Eylül 2023 11:28

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP, 100'üncü yılında

Mustafa Kemal Atatürk'ün  kurduğu CHP, 100'üncü yılında

    Kurtuluş Savaşı sonrası yeni bir yönetime kavuşan Türkiye'nin ilk siyasi partisi, Milli Mücadele'nin önderi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. "Halk Fırkası" olarak kurulan partinin adının başına, 1924'te "Cumhuriyet" sözcüğü getirildi.

    1935'teki dördüncü kurultayda ise "Cumhuriyet Halk Partisi" adını aldı.

    Dünyanın en eski birkaç partisinden biri olan,1923'ten 1950'ye kadar aralıksız iktidarda kalan CHP, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından kapatıldı. Parti daha sonra 3821 Sayılı Yasa'ya dayanılarak kuruluşunun 69'uncu yıl dönümü olan 9 Eylül 1992 günü tekrar açıldı.

    Vekaleten görev alanlar hariç, CHP'de genel başkanlık koltuğuna Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu oturdu.

“HER ZAMAN SAHADA OLAN BİR PARTİ OLACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Durağan İlçe Başkanı Mustafa EKER, ilk basın açıklamasını parti binasında gerçekleştirdi. İlçe yönetim kurulu üyelerinin  de katıldığı basın açıklamasında gündemi değerlendiren Başkan EKER, “Sadece seçim zamanlarında değil, her zaman sahada olarak toplum hayatının, sosyal hayatın bir parçası olacağız” dedi.

“Ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz”

CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa EKER yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Durağan İlçe Örgütü olarak 17 Ağustos’ta yapılan kongremizin ardından yönetimimizle görevimize başladık. Görev dağılımını da yaptık. O süreçten sonra yapmış olduğumuz planlama ışığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte üyelerimizle ilgili bazı planlamalarımızı hayata geçireceğiz. Parti binamızın yeni yerine taşınması ile alakalı çalışmalarımız var. Vaat ettiğimiz tarihe kadar parti binamızı Cumhuriyet Halk Partililerin hizmetine sunmak ve güzel bir çatı altında toplanmayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

“Sosyal hayatın içerisinde, vatandaşlarımızın yanında olacağız”

Sözlerine devam eden Başkan EKER, “Sadece seçim zamanlarında değil, her zaman sahada olarak toplum hayatının, sosyal hayatın bir parçasıyız. Bunu da sadece seçim döneminde ortaya koymayacağız. Sosyal hayatın içerisinde, vatandaşlarımızın yanında olacağız, dertlerini dinleyip çözüm üretmeye çalışacağız. Bunu da sadece seçim döneminde değil, her zaman yapacağız. Bundan sonraki süreç, bizim adımıza bu şekilde ilerleyecek. Her ay meclis toplantılarımız var. Bu ayki meclis toplantısında da bu misyon ışığında halkın sorunları ve talepler hususunda soru önergelerimizi veriyoruz. Burada cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarken ülkenin geleceğinde, genç ve çocuklarımızın makul ortamlarda ve dünyadaki diğer insanlarla eşit şartlarda, sonuna kadar en iyi koşullarda yaşaması amacındayız” dedi.

 

Haber: Gülfidan ŞEN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.