Haberler Haber Girişi : 14 Kasım 2023 16:46

ÖMRÜNÜ BİR ÜLKEYE FEDA EDEN ATATÜRK’E SAYGI İÇİN HAYAT DURDU...

ÖMRÜNÜ  BİR ÜLKEYE FEDA EDEN  ATATÜRK’E SAYGI İÇİN HAYAT DURDU...

Büyük önder Mustafa Kemal’ATATÜRK’ün ölümünün 85. yıldönümünde ülke genelinde düzenlenen anma törenlerinde duygusal anlar yaşandı.
     Durağan’da Atatürk anıtı önünde  çelenk koyma törenleri başlayan anma töreni saat 09.05 geçe çalan siren sesleri ile tüm Türkiye de aynı anda tüm vatandaşlarımız saygı duruşuna geçti. Arabasında olan arabasından inerek oturan ayağa kalkarak gencinden yaşlısına  çocuğundan esnafına kadar bağımsızlığın hürriyetin ve vatanın kıymetini bilen tüm duyarlı vatandaşlar nefessiz 2 dakika  saygı duruşunda bulunarak atasını andı. 
Atatürk anıtın çelenk koyma törenine Durağan Kaymakamı Celal Güngör, Durağan Belediye başkanı Ahmet Kılıçaslan, Durağan Cumhuriyet başsavcısı Mustafa Mehmetoğlu, Ak Parti Durağan ilçe başkanı ve İl Genel Meclis üyesi Mahmut Yurtseven, CHP ilçe Başkanı Mustafa Eker, MHP ilçe başkanı Eyüp Çalışkan kamu kurum ve kuruşlarının müdürleri ile, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    Atatürk anıtı önünde düzenlenen  çelenk koyma töreninde saygı duruşu ve istiklal marşı’nın okunmasından sonra milletvekillerin mesajları okundu. Ak Parti Milletvekili Nazım Maviş,  gönderdiği mesajda Gazi Mustafa Kemal’i vefatının 85. Yılında rahmetle andığını ifade ederek; “Gazi Mustafa Kemal, Milletimizin varoluş mücadelesi olarak nitelendirdiğimiz Kurtuluş Savaşını 1919’da başlatmış, kazanılan şanlı mücadeleyi 1923’te Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal bu milletin tarihinde övünç kaynağı olan, milletimizin ortak bir değeridir. Mustafa Kemal’e sahip çıkmak Kurtuluş Savaşı ruhuna, milli bağımsızlığımıza sahip çıkmak demektir” 
    Maviş mesajında 15 Temmuz’a vurgu yaparak ; “Kahraman Milletimiz 15 Temmuz destanıyla Gazi Mustafa Kemal’in emanetine, Kurtuluş Savaşı ruhuna sahip çıktıklarını tüm dünyaya hayranlık duygusu uyandıran bir mücadeleyle ispat etmişlerdir. Gazi’nin emaneti bu şanlı milletin uhdesinde korunmaktadır. Hiç kimsenin bu mirası tekeline alarak temsil etme veya koruma iddiasında bulunma hakkı yoktur”  ifadelerine yer verdi.

Eserlerini ve 
devrimlerini daha iyi 
anladığımız bir GÜN!
CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz mesajında tüm dünyanın Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden ve kurduğu  cumhuriyetten örnekler almaya ve ilham almaya devam ettiğini belirterek; “10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, eserlerini ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatmamız gerektiğini daha iyi anladığımız bir gündür. Akıl ve bilimi temel alan, yüzünü batıya dönmüş bir düşünce sistemi bize her zaman güç verecektir. Büyük Atatürk’ün bizlere miras bırakmak için büyük mücadele verdiği Türkiye Cumhuriyeti, Atasına sahip çıkan her Türk Vatandaşının kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacak, çağdaş dünyada hak ettiği yere gelecektir. Onun bıraktığı emanete sonsuza kadar sahip çıkma inancımız her geçen gün daha da artmaktadır” 

    Kurtuluş savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin gönlünde daima yaşayacağını ifade eden  Karadeniz mesajında;  “İstiklâlimize ve istikbâlimize kast eden iç ve dış düşmanlara karşı millet olarak birbirimize kenetlenmede, millî ve manevî değerlerimizi sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığımızda Büyük Önder Atatürk’ün fikir ve düşünceleri dün olduğu gibi bugün de bizlerin yolunu aydınlatmaktadır.
İleri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi tanıması, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensellik, Atatürk’ü hiç şüphe yok ki insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en büyük liderlerinden biri yapmıştır” ifadelerine yer verdi.

DUYGU YÜKLÜ  BİR 
SİNEVİZYON GÖSTERİSİ İLE BAŞLADI.. 
Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreni sonrası Şehit İdris Gezer İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Şehit Hüseyin Yanık İmam Hatip Ortaokulu tarafından Hazırlanan anma programı düzenlendi.  Hazırlanan sinevizyon gösterisi   salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.  

DÜŞÜNCELERİNİ 
ANLAMA GÜNÜDÜR!
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkçe öğretmeni  Cemile  Aybüke  SAKA   Bugün 10 Kasım. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yılı  diyerek başladığı konuşmasında; “Türk milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk’ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür. O’nu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’e yön veren kurucu ilkelerdir. Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, devletçilik, halkçılık, inkılapçılık ve laiklik Türkiye Cumhuriyeti’ni var eden asli nitelikler olarak karşımıza çıkmakta, ülkemizin geleceğine ışık tutmaktadırlar. Atatürk’ün, egemenliği kayıtsız şartsız millete ait bir yetki olarak gören 

anlayışı, Türkiye’mizin bugün sahip olduğu demokratik rejim açısından belirleyici bir öneme sahiptir” Dedi.
Saka Konuşmasında Atatürk’ün Milliyetçilik anlayışına da vurgu yaparak; “Atatürk, hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan millet anlayışlarına itibar etmemiştir. O’nun için milletin ayırt edici vasfı. ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. İşte bu yüzden bugün Türkiye, anayasal vatandaşlık zemininde tarih şuuruna ve ortak yaşama iradesine sahip güçlü ve demokratik bir ülkedir” dedi.

    Saka;  Türkiye’nin kuruluş felsefesinde yer alan laiklik ve demokratik ülke olma özelliğine değinerek; “Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Atatürk, dün olduğu gibi bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir, Buna hiç şüphe yoktu” ifadelerine yer verdi.
    
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ.
 Törende şiirler okunurken aynı zamanda  Gençlik Spor Müdürlüğü ve  Şehit  Hüseyin Yanık İmam Hatip Ortaokuluu öğrencilerinin hazırladığı gösteri ve dinleti dikkatle izlendi,dinlendi.
    Programın bitişinde  ilçede okullar arasında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller veri verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.