GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 16 Kasım 2023 13:32 Haber Girişi : 16 Kasım 2023 12:36

Para kimde? Bilinmiyor! Mağdurlar Adalet Bekliyor...

Para kimde? Bilinmiyor! Mağdurlar Adalet Bekliyor...
Arkasında çok sayıda mağdur bırakan Cengiz Otomotiv filo kiralama şirketinin araçları teslim edememesi ile ortaya çıkan süreçte yüzlerce mağdur araçlarını alamazken alanlar ise araçlarını geri teslim etmek zorunda kaldı.

Seçim sonrası İçişleri bakanlığına getirilen Ali Yerlikaya’nın  ülke genelinde başlattığı suç örgütlerine yönelik operasyonılar hız kesmeden devam ediyor. Polat ailesi ile başlayan Bu kapsamda özellikle sosyal medya üzerinden yapılan vurgunlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda  son olarak gündeme gelen Nihal Candan ve Bahar Candan da gözaltına alınan isimler arasında oldu. Candan kardeşlerin gözaltına  alınmasındaki sebeplerden biri de gazetemizin ülke gündemine getirdiği , ilçemizde ve Türkiye de çok sayıda mağdur yaratan  araç satışlarını akla getirdi.         
    Candan kardeşler İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç sattıklarını beyan eden şüphelilerin, ağlarına düşürdükleri kişilere ucuz araç satışı yaparak güven kazandıklarını, bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıklarını tespit etti. 13 kişiden yaklaşık 10 milyon lira toplayan şüphelilerin ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapmayarak araç teslimi sağlamadıkları iddiası yer alıyor.

DURAĞANDA İSE  VATANDAŞIN  BAYİİLERDE BULAMADIĞI ARAÇLARI TIRLARLA GETİRDİLER 
GÜVEN SAĞLADILAR, 
YÜZLERCE MAĞDUR
BIRAKTILAR...
      Durağan’dan Türkiye’ye yayılan dönemin kaymakamı, savcısı, iktidar temsilcileri olan  il ve ilçe yönetiminin  desteğini alan  iş adamı kimliği ile öne çıkan bayiilerde bulunmayan araçların ucuza sıfır satışı yapılarak güven tesis edilerek oluşturulan alt yapı arkasında yüzlerce mağdur bıraktı. 
Arkasında çok sayıda mağdur bırakan Cengiz Otomotiv filo kiralama şirketinin araçları teslim edememesi ile ortaya çıkan süreçte yüzlerce mağdur araçlarını alamazken alanlar ise araçlarını geri teslim etmek zorunda kaldı.

SORUŞTURMALAR DEVAM 
EDİYOR...
    Durağan’da başlayan İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca  Durağan ve Boyabat başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalarda çok sayıda mağdur suç duyurusunda bulunurken soruşturmanın derinleştirildiği öğrenildi.  Cengiz otomotivle başlayan ve çok sayıda isme ulaşılması beklenen soruşturmalarda  MASAK’ın devreye girdiği belirtiliyor. 2021 yılında Durağan’dan başlayan süreç  yasal boşluktan faydalanarak araç kiralama filo şirketleri üzerinden  yürütülen kampanyalarda sıfır araç bayiiden alın diyerek tırlarla getirilen yüzlerce araç gösterisi ile başlamıştı. Süreci gazetemiz ve CHP Durağan ilçe başkanı ve gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mustafa Eker konuyu gündeme taşımış sürecin incelenmesi gerektiğini , insanların mağdur edileceğini ifade ederek  Ticaret Bakanlığına da 2022 yılında suç duyurusunda bulunmuştu.
    Candan kardeşlerin davası ile benzerlik  gösteren arkasında yüzlerce mağdur bırakan sürece MASAK tarafından inceleme başlatıldığı iddia ediliyor. 
    Zincirleme kiralama şirketleri ile birbirlerine araç vererek, kiralayarak  paranın el değiştirdiği, araçları 2. Ele düşürerek devletten vergi kaçırdığı iddia edilen, alanların ise ucuz araç alıyoruz diyerek ticarete başladığı ve bu nedenle bir kaç araç  almaya çalıştığı süreç kötü bitti.  
    Nakit para verenlerin yanı sıra daire ve dükkanların verildiği,  batmadan saatler öncesinde bu daire ve dükkanların el değiştirdiği satıldığı  iddia edilen  mekanizma da adı geçen şirket sahiplerinin, yakınlarının lüks yaşantıları 3-4 yıl içerisinde yaşamlarındaki değişiklik ise dikkat çekiyor. 
    Bir araç sahibi olacağız diyerek elindeki avucundakini satan dairesini dükkanını veren çok sayıda mağdur ise adalet bekliyor...  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.