YAŞAM Haber Girişi : 04 Ocak 2024 19:39

PLAKALARDA KAREKOD UYGULAMASI BAŞLADI..

PLAKALARDA KAREKOD UYGULAMASI BAŞLADI..

 DURAĞAN ESNAF  ODASI KAREKODLU PLAKALARIN BASIMINA GEÇTİ..

Plakalar getirilen karekod uygulaması yürürlüğe girdi. 1 Ocak’tan itibaren basılacak her plakaya uygulanacak olan karekod uygulamasında cihazları uygun olmayan odalar plaka basımı için gerekli ekipmanları aldıktan sonra plaka basabilecekleri. Bu kapsamda Durağan Esnaf Sanatkarlar ve Ulaştırma Hizmetleri Odası da ekipmanlarının buna uygun olduğunu ve plaka basımına devam ettikleri öğrenildi. Durağan Esnaf Sanatkarlar ve Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Necati TOPÇU bundan sonraki plakaların mutlak suretle karekod uygulamalı olacağını ifade etti.
    Sahte plakaların önüne geçmek amacı ile uygulamaya alınana karekod uygulaması ile plakanın hangi seri numarası ile ne zaman ve nerede üretildiği, hangi odaya gönderildiği, üzerine kayıtlı olduğu kişinin kimlik bilgileri gibi bilgiler elektronik ortamda kayıt altına alınarak sahte plakanın önüne geçilmesi planlanıyor.
    İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile ortaklaşa yapılan bu uygulama ile başlatılan proje 1 Ocak itibarı ile tüm Türkiye de uygulamaya sokuldu. 
    Durağan Esnaf Sanatkarlar ve Ulaştırma Hizmetleri Odası başkanı Topçu; “Noterde yapılan işlem ile plakalara seri numarası ve üzerine kayıtlı olduğu kişinin kimlik bilgileri işleniyor. Ardından noterden alınan belge doğrultusunda biz Şoförler ve Otomobilciler odası olarak plaka basımını gerçekleştiriyoruz. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile ortaklaşa yapılan bu uygulama ile tüm araçlarda sahte olarak üretilen plakaların artık devre dışı kalmasını amaçlanıyor. Bu kapsamda ilerleyen süreçte yönetmeliklere uygun olması bakımından muayene öncesi tüm plakalar değişecektir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği sahte plakalarla uğradığı zararlardan olan gitmediği oto yol ve köprü geçişlerinde yaşadığı sıkıntılar ve cezalarda karekod uygulaması sayesinde son bulacağını tahmin ediyorum. Karekod uygulaması aracın kimlik bilgisi olacaktır. Yasanın çıkmasından sonra odamızda bu noktada gerekli hazırlıkları yapmış vatandaşlarımızı başka yerlere göndermeden plaka basımını ilçemizde gerçekleştirebiliyoruz” dedi.