YEREL Haber Girişi : 14 Mayıs 2024 14:19

Şimdilik suya zam yok, kum ve çakıl zamlandı!

Şimdilik suya zam yok, kum  ve çakıl zamlandı!
31 Mart yerel seçimleri sonrası Durağan Belediye meclisi 2. Toplantısını 1 Mayıs işçi bayramında gerçekleştirdi. Belediye meclis salonunda yapılan toplantı 10 maddelik gündemle Belediye başkanı Necmettin ERMİŞ başkanlığında toplandı..

31 Mart yerel seçimleri sonrasında yapılan ilk toplantıda belediye meclisinin toplanma günü her ayın ilk çarşamba günü olarak belirlenmişti.  2. Toplantı 1 Mayıs işçi bayramına denk gelmesine karşılık belediye başkanı Necmettin ERMİŞ tatil olmasına karşılık yoğun programlar nedeni ile meclisin toplanma gününde değişikliğe gitmeyerek  çarşamba günü meclisin toplanmasını istedi. Belediye meclisi toplantısına başlamadan önce belediye meclisi üyeleri ve ailelerinden helallik isteyen Ermiş, “tatil günü programınız olabilirdi. Ama yoğun programlar nedeni ile meclisin toplanmasını istedim. Sizlerden ve ailelerinizden haklarını helal etmelerini istiyorum” diyerek meclis toplantısının  gündemine geçildi. 

KÖKÇÜ’Ye 8 ay 
mazeret izni!
 Belediye meclisi toplantısı öncesinde 9 kişilik belediye meclisi 7 kişi ile toplanarak toplantıya katılmayan meclis üyelerinin mazeretleri okundu. AKP’den seçilen Talip Gökırmak’ın ilçe dışında olması nedeni ile toplantıya katılamadığı belirtilirken   BBP’den seçilen  Nuri Osman KÖKÇÜ’nün mazereti dikkat çekti. KÖKÇÜ belediye meclisine gönderdiği mazeret dilekçesinde  ilçede iş sahasının olmamasını ve bu nedenle yurt dışında çalışmaya gittiğini  ifade ettiği dilekçesinde  8 ay olmak üzere 1.1.2025 tarihine kadar mazeret izinli sayılmasını istedi. Belediye meclisi  oy birliği ile Nuri Osman KÖKÇÜ’nün mazeret dilekçesini kabul ederek  2025 yılının Ocak ayına kadar 8 kişi ile toplanma kararı aldı.
2023 BÜTÇESİ 1 REDİ 6 KABUL OYU İLE KABUL EDİLDİ.. 
     10 Maddelik gündemle toplanan belediye meclisinde 1. gündem maddesi 2023 yılı Bütçe kesin hesabının görüşülmesi oldu. 203 bütçesi  30 milyon olarak hesaplanırken 2023 Eylül ayında 20 milyonluk ek bütçenin kabul edilmesi ile 2023 bütçesi 50 milyon TL. ye ulaştı. Personel giderleri cari giderle olmak üzere kalem kalem hesaplanan bütçe 2023 yılında %131 olarak gerçekleşti. 2023 bütçesi  MHP’ belediye meclis üyesi Hüseyin DİNÇKURT’un 1 red oyu verdiği bütçe oy çokluğu ile 6’ya karşı 1 oyla kabul edildi.

ÇEKME KATLAR İPTAL 
EDİLDİ, estetik açısından  RUHSATA 1 KAT 
EKLENSİN TALEBİ..
 Gündem dışı olarak belediye başkanı Necmettin Ermiş tarafından gündeme getirilen ve ilerleyen  belediye meclisi toplantılarında gündeme alınmak üzere müteaahitlerin talebi olan 1 kat fazla ruhsat verilmesi hususu gündeme geldi. Belediye meclis üyelerinden bu hakkında düşünmelerini isteyen Ermiş; “kanunla çekme katlar iptal edilmişti. Bu nedenle eskiden yapılan binalarla yeni yapılacak binalar arasında estetik olarak  bir fark oluşuyor. Müteaahitler iptal edilen çekme katlar yerine ruhsata  1 kat eklenmesini eklenmesini istiyorlar. Bu konunun yasal boyutunu inceleyeceğim. Sizlerden de bu konu ile ilgili düşünmenizi araştırmanızı istiyorum” dedi.

KREDİ İÇİN YETKİ 
VERİLDİ...    
Durağan belediye başkanına İller Bankası’ndan kredi  çekmesi husunda yetki verilmesinin gündemde olduğu toplantıda iller Bankası’ndan gelen paradaki  kesintilerin Temmuz ayına kadar %40 seviyelerine çıkacağı  bütçede zorlanılacağı belirtilerek belediye başkanına yeni  kredi alma husunda yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

YANDAK AYRI
 DEĞERLENDİRİLDİ...
     Yandak mahallesindeki işgaliye ücretinin belirlenmesi hususunun  görüşüldüğü toplantıda  işgaliyenin ilçeye yeni katılan mahalledeki sorunlar dikkate alınarak aynı olmaması hususunda görüşi birliğine varılarak yarı yarıya azaltılması  oy birliği kabul edildi. 

DODURGA’DAN SU TEMİN PROJESİ RAFA KALKTI, 
KARATAŞ GÜNDEMDE...
    Belediye gelir tarifelerinin güncellenmesi maddesinde  BBP belediye meclis üyesi su fiyatlarına yapılan zammın  bu aşamada doğru olmayacağını belirtmesi gelecek toplantılarda gündeme alınması teklifi oy birliği ile kabul edilirken m3 500 TL. Olan kumun m3 700 TL. Ye, m3 400 TL. Olan çakılın ise 600 TL.ye çıkartılması diğer gelirlerde %25’lik zam yapılması oy birliği ile kabul edildi. 
 Durağan, Boyabat ve Saraydüzü ilçelerinin  DSİ’den talebi olan ilçelere Dodurga Barajı’ndan su temini ile ilgili olarak 800 milyon TL’ye ulaşan projeden Boyabat ve Saraydüzü ilçelerinin çekildiği, DSİ’nin Durağan’ın çekilip çekilmeyeceğini sorduğu yazının gündeme geldiği belediye meclisinde Durağan’ında projeden çekildi. 10 yıl önce büyük bir vaat olarak Durağan halkına söylenen Dodurga’dan su temini projesi de Durağan’ın da çekilmesi ile rafa kalkmış oldu. Belediye Başkanı Necmettin ERMİŞ su sorunun devam ettiğini çözmek için Karataş köyündeki suyu getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Sanayi sitesinde bir adım ilerleyemedik    
Belediye meclis üyelerinin sanayi sitesi ile ilgili sorularını da yanıtlayan Ermiş, sanayi sitesi ilgili ‘bir adım ilerleyemedik’ dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.