GÜNDEM Haber Girişi : 27 Eylül 2023 12:34

Sinop Oyuncak Fabrikasından gündeme gelen iddialara karşı açıklama

Sinop Oyuncak Fabrikasından gündeme gelen iddialara karşı açıklama

    Belaruslu ortaklarından ayrılması ardından, bir süre önce yeni markasıyla tekrar üretime başlayan Sinop Oyuncak Fabrikasından kamuoyunda gündeme gelen iddialara karşı resmi açıklama yapıldı.

    Geçtiğimiz günlerde üretim bandına tekrar start veren ve PonicioToys markasıyla üretime başlayan Sinop Oyuncak Fabrikası tarafından, fabrika hakkında çıkan iddialara yanıt verildi. 

    Fabrikadan yapılan resmi açıklamada, asılsız her iddia sahibi hakkında hukuki işlem başlatılacağı belirtildi. 

    Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

    Uzun zamandır hakkımızda çıkarılan karalama kampanyalarına cevaben herhangi bir açıklamaya gerek duymamıştık. Ana prensibimiz güneş balçıkla sıvanmaz kim ne konuşursa konuşsun biz işimizi layığı ile yapalım. Kötü yaptığı kötü ile anılır olmuştur. Biz yola çıktığımız ilk günden bugüne kadar daima yaptığımız iyilikler ile anıldık. Bugün geldiğimiz noktada yerel ve ulusal basında bundan sonraki süreçte hakkımızda doğru olmayan yayın veya beyanları yapanlar hakkında kanuni ve hukuki işlemleri başlatacağımızı ve gerekli davaları açacağımızı beyan ederiz. 

    Bu yapacağımız açıklamaların ardından şirketimiz veya şahıslarımız hakkında doğru olmayan veya teyit edilmeyen herhangi bir yazı veya beyanat oluşturan herkes hukuk karşısında cevap verecektir. 

    22.09.2023 tarihi itibari ile Şirketimizde çalışan hiçbir personelin maaş alacağı bulunmamaktadır. 

    22.09.2023 tarihi itibari ile Şirketimizden ayrılan yıllarca ekmeğimizi yiyip bizi Belaruslulara satan onların avukatına vekalet vererek bizlere ihanet eden 21 Personel hariç tüm diğer personellerin maaş alacakları ödenmiştir. Eğer ki bir personel benim Polesie TR den maaş alacağım var diyorsa bize ihanet edip karşı tarafa geçen bu 21 personelden biridir. Bu personellerin isimlerin ve resimlerini fabrikamızın önüne afiş yaptırıp, tüm Sinop’a tanıtacağız. Bir kere ihanet eden her zaman eder. Sosyal medyada hakkımızda yalan yanlış yazılar yazan bu arkadaşlarla hukuk önünde hesaplaşacağız. Nasıl ki kendi şehrinin insanı yerine Belarusluları tercih edip türlü yalanlarla yıllarca ekmeğinin yediği fabrikayı kötüleyerek menfaat elde edeceğinin düşünen bu arkadaşları Sinop halkı tanımalı ki en azından bizden sonra girecekleri işlerde yeni patronları kimlerle muhatap olacağının bilsin. 

    22.09.2023 tarihi itibari ile işten ayrılan personellerden tazminatı ile ilgili Arabuluculuk anlaşmasını imzalamış ve günü gelen alacağını alamamış hiçbir personel bulunmamaktadır. 

    Arabuluculuk anlaşmalarını hızlandırmak adına Sinop’ta bir avukat ve bir arabulucu ile anlaşma yapılmış işlemler hızlandırılırmıştır.

    Şirketimizde işine sahip çıkan, emek veren her personelimizin yanındayız. Fabrikamız hem üretim bandı, hem de montaj bandı ile tam teşekküllü olarak üretimine devam etmektedir. Sinop’un bir değeri olan yüzlerce insana ekmek veren bu güzide yapının yalanlarla yıpratılmak yerine sahip çıkılarak büyütülmesi gerekmektedir. İyi niyetli Sinop halkının her zaman yanımızda olduğunu hissettik. Bundan sonrada kendi değerine sahip çıkacağından hiç şüphemiz ve kuşkumuz bulunmamaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.