YAŞAM Haber Girişi : 14 Aralık 2023 09:33

SiNOP YENiKAPI’DA

SiNOP YENiKAPI’DA

İstanbul’da faaliyet gösteren Sinop’le derneklerin düzenlediği ‘Sinop memleket buluşması’ adı altında Yenikapı’da düzenlenecek olan ‘SİNOPLULAR YENİKAPI’!DA BULUŞUYOR’ etkinliği 14-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek. Özellikle yerel esnafların yer paralarını yüksek görmesi nedeni ie eleştirdikleri etkinliğe çok sayıda sivil toplum örgütü destek veriyor.

Bir 3 kişi ve şunu diyen bir yazı 'VAI' görseli olabilir
    Sinop Tanıtım günleri Yenikapı tanıtım alanında İstanbullularla buluşuyor. Sinop kültürüne ait çeşitli yöresel yiyeceklerin bulunduğu etkinlik 14 Aralık Perşembe gününden 17 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek. Vatandaşlar yoğun bir şekilde Sinop memleket günlerine katılım gösteriyor.
    Yenikapı etkinlik alanında Sinop Dernekleri Federasyonu öncülüğünde ‘Sinop Tanıtım Günleri’ etkinliği düzenlenecek. Sinop memleket tanıtım günlerinde, Sinop’a ait yöresel yemekler fuar alanına gelen davetlilere ikram edilecek.
    Sinop Kültürüne ait ürünlerin satışa sunulacağı tanıtım günlerinde yerel şarkıcıların sahne alacağı çeşitli etkinler gelenlerin beğenisine sunulacak. Sinop Tanıtım Günleri programı 14 Aralık Perşembe günü başlayacak.

SİNDEF genel Başkanı Hasan Dalkıran geçtiğimiz günlerde Sinop’ta bürokratları belediye başkanlarını, sivil toplum örgütlerini, ziyaret ederek etkinliğe davet etmişti.
    Dalkıran  sosya medyadan yaptığı paylaşımda; “Federasyonumuza bağlı 7 ayrı bölgeye ayırdığımız 94 derneğimizden oluşan büyük camiamızda geniş çaplı toplantılarımız devam ediyor. Bölge Başkanlarımız ve Dernek Başkanlarımız ile birlikte 14-17 Aralık tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanında düzenleyeceğimiz Sinop Memleket Buluşması Programımız kapsamında, Sinop’umuzun tarihi, kültürü, lezzetleri ve doğasının tanıtılması için çalışmalarımızı büyük bir heyecan ile devam ettiriyoruz. Bu süreçte her şeylerinden feragat edip Sinop’umuzun tanıtılmasında büyük rol oynayan bölge başkanlarımıza, dernek başkanlarımıza, delegelerimize ve tüm Sinoplulara teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” cümlelerine yer verdi.
 

DURAĞANLILARI YENİKAPI’YA BEKLİYORUZ..

Fotoğraf açıklaması yok.

DUDEF Genel Başkanı Halil İbrahim AKTAN ise sosyal medyadan paylaşımla  Durağanlıları  Yenikapı’ya çağırdı. 
    Aktan paylaşımında; “14-17 Aralık 2023 tarihlerinde Yenikapı etkinlik alanında Durakhan Anneleri kooperatifinin ilçemizden getireceği Yöresel ürünlerimizin yer alacağı Durağan Dernekleri Federasyonumuzun Kültür çadırında tanıtım alanımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz”dedi.

 

DUDEF YÖNETİMİNE TEPKİ  DUYUYORUZ  AMA KURUMA SAHİP ÇIKIYORUZ!

Uzunöz Köyü dernek başkanı Murat Sipahi ise sitem dolu yaptığı açıklamada Yenikapı’da olacaklarını belirterek, DUDEF yönetimine  sitem eden bir açıklama yaptı. 

Fotoğraf açıklaması yok.

    Sipahi paylaşımında  DUDEF çok yakın zamanda Durağan’ın hakkını savunmak isteye Durağan’ın gerçek evlatlarının eline geçeceğini belirttiği açıklamasında; “Kamuoyuna bildiri Durağan dernekler Federasyonu benim Bağlı olduğum bir federasyondur federasyonla ilgili bugüne kadar hiçbir sıkıntım olmamıştır bugünden sonra da olmayacaktır lakin yöneticileri ile ilgili bazı sıkıntılarımız mevcuttur bu bizim kuruma sahip çıkmayacağımız anlamına gelmez bu Kurumu Benden önceki dernek başkanlarımız ve bizden önceki durağanlılar kurmuş bize de sahip çıkmak düşer Çok yakında Durağan dernekler Federasyonu menfaat gözetmeksizin kendi payına kar gözetmeksizin sadece Durağan ve Durağanının hakkını savunmak için gerçek evlatlarının eline geçecektir Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı bütün Durağanlılardan özür diler af bekleriz Çok yakında” ifadelerine yer verdi.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.