GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ekim 2023 13:44

SON VİRAJLAR ALINDI, SON TEPELER İNDİRİLDİ! DURAĞAN - DİKMEN YOLU %98 SEVİYESİNDE TAMAMLANDI...

SON VİRAJLAR ALINDI, SON TEPELER İNDİRİLDİ! DURAĞAN - DİKMEN YOLU %98 SEVİYESİNDE TAMAMLANDI...

Uzun yıllardır devam eden  dönemin ulaştırma Bakanı Yaşar TOPÇU tarafından karayolları sınırına alınan ve ihale edilen Durağan - Dikmen Yolunda son virajlar alındı. Durağan - Dikmen arasına kısaltan ve özellikle Samsun geçiş noktası olarak kullanılmaya başlanan karayolunda Dikmen tarafında sürdürülen son 3 tepeninde indirilmesi ve asfalt atma aşamasına gelmesi ile birlikte Durağan - Dikmen yolu da tamamlanma aşamasında geldi. 
    2010 yılında  sözleşmesi imzalanana ve YDA tarafından projelendirilen Durağan - Dikmen Karayolunda Sarıosmanoğlu inşaat tarafından yürütülüyor. Uzun zaman ilçe insanına da iş kapısı olan ve bir çok insanının emekliliğinin kapısını açan projede son rotüşler yapılıyor. Özellikle yaz aylarında gerek yayla turizmine gerekse Samsun istikametine giden ya da  Yakakent- Dikmen bölgesinden Ankara- İstanbul’a  gidecek olan vatandaşların kullandığı güzergahın trafiğe açılması ile birlikte Alaçam - Durağan yolunun ise kullanımının  azalacağı ifade ediliyor.  Bölge insanının sağlık noktasında en çok gittiği 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine gidişleri 60 km kısaltması  ekonomik olarak ta tercih Sebebi oluyor. Durağan - Gerze istikametinden fakülteye giden vatandaşlar 200 km yol giderken Durağan - Dikmen yolunu kullanan vatandaşlar ise 60 km daha kısa yoldan giderek 140 km. de fakülteye varmış oluyor.
Alaçam yolundan 10 km daha kısa olacak olan Dikmen yolu, gelecekte ilçenin yayla turizmine de önemli etkileri olması bekleniyor. 
    Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünce ihale edilerek yatırımı yapılan Dikmen-Durağan Yolu İnşaatı Kapsamında toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapı işleri  bitirilme aşamasına geldi. Dikmen istikametinden gelirken 9. Km de yer alan  Kadı’ya bağlı serbest bölgesinde 470 metrelik kısımda  yol çalışmaların tamamlanması ile yolun 2023 yılı sonu itibarı ile tamamen açılması bekleniyor.
    2021 Haziran ayı sonu itibarı ile %83,63’ü tamamlanan proje Sarıosmanoğlu inşaata; Sözleşme Tarihi :10.05.2010 -  Tamamlanma Tarihi : 31.12.2016 Tamamlanma Süresi : 2427 Gün olarak belirlenmişti.  Aradan geçen 13 yılın sonunda proje tamamlanma aşamasına geldi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.