SİYASET Haber Girişi : 14 Ağustos 2023 17:39

TOKİ KONUTLARI YÜKSELİYOR, DOĞAL GAZ UNUTULDU MU?.....

TOKİ KONUTLARI YÜKSELİYOR,  DOĞAL GAZ UNUTULDU MU?.....

    Durağan’a doğal gaz geleceğinin bilinmesine ve verilen sözlere rağmen Durağan’da yapımına başlanan Tok konutlarında doğal gaz  bağlantısı için bir çalışmanın olmadığı belirtiliyor. TOKİ konutlarının ihalesinin katı yakıt olarak gerçekleştiği ve TOKİ konutları teslimi sonrası vatandaşa doğal gaz için ayrı bir külfet bineceği iddia ediliyor.
    Boyabat’la birlikte başlanan  TOKİ konutlarında Boyabat doğalgaz’lı binalarda ucuza yerleşirken Durağan hem zaman olarak gecikti hem fiyat olarak yükseldi. Şimdi de ikinci masrafa kapı aralayacak olan doğalgaz  tesisatı için hak sahipleri 2. Masrafa daha girecekler. 

    CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa Eker Durağan’da TOKİ’den ev alma hayali kuranların zaten TOKİZADE olduklarını vurgulayarak; “Durağan geciken ve artan maliyetlerle TOKİ’den ev alma hayali kuran vatandaşlarımız büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Boyabat’la aynı dönemde başlayan ama Durağan’da beceriksiz siyasetin getirdiği durum TOKİ’den ev almayı hayal edenleri vurdu. Hem geç başladı hem maliyet arttı. Boyabat’ta artan enflasyon karşısında vatandaşlar ucuz ev sahibi olurken Durağan’da  yapı maliyeti daire başına 1 milyonu geçen maliyet satış fiyatlarında vatandaşa nasıl yansıyacak hala bilinmiyor! Buna  karşılık bir de iktidar temsilcilerinin yıllardır doğal gaz getiriyoruz diyerek billboardlara astığı, vatandaşa söylediği doğalgaz çalışmasında TOKİ konutları unutuldu mu?İhalelerde ısınmak için katı yakıt kalorifer kazanlı edildiği iddia ediliyor. Bu durumda ya doğalgaz daha geç gelecek ya da buraya hiç gelmeyecek mi? Neden doğalgaza uygun ihale edilmedi?Bugün doğal gaz gelecekse devlet kendi yaptığı binalarda bu ayrıntıyı nasıl unutur. Durağan TOKİ sahipleri zaten mağdur oldu, birde bu masrafı vatandaşımıza yüklemenin bir anlamı yok. Böyle bir durumunda olmadığını düşünmek istiyoruz. Eğer şayet projede bu yoksa bile  uyarılarımızı dikkate alarak doğalgaz tesisatlı olarak planlanmasını ve  vatandaşımızın mağduriyetini gidermelerini , yeni bir maliyetle Durağan’lı  TOKİZADE’li hemşerilerimizi karşı karşıya bırakmamalarını umuyoruz” dedi.
 

Etiketler : UNUTULDU MU!!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.