SİYASET Haber Girişi : 23 Ekim 2023 11:30

Yalçınkaya göreve başladı

Yalçınkaya göreve başladı
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen CHP 38. Olağan İl Kongresinde İl Başkanlığı görevine seçilen Av. Aykut Cem Yalçınkaya, CHP Sinop İl Başkanlığında düzenlenen tören ile görevi devraldı.

İl Başkanlığında gerçekleştirilen törende tüm Türkiye’yi derinden etkileyen İsrail’in Gazze saldırılarına değinen Yalçınkaya Konuşmasında ayrıca İsrail’in Filistin’deki bir hastaneye gerçekleştirdiği saldırıyı da kınayarak Filistin halkının acısını yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Yalçınkaya; “Bildiğiniz gibi ülkemizi de ilgilendiren bütün dünyayı ilgilendiren bir problem var. Çocukların öldüğü hastanelerin dahi vurulduğu soykırıma varan bir saldırısı vardı İsrail’in. Bu saldırıları da Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak kınadığımızı bir kez daha dile getiriyorum. Yaşamını yitiren sivillere, masum çocuklara da bir kez daha onların acısını da milletçe hissettiğimizi bildirmek istiyorum” dedi.
BİRLİK İÇİNDE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ..
Gerçekleştirilen kongre sonrasında kendisini il başkanlığı görevine layık gören tüm partililere teşekkür eden Av. Aykut Cem Yalçınkaya, görevi devralacağı ve 5 yıl boyunca partiye önemli hizmetler veren Av. İnan Savaş Yüksel’e de teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte yürütecekleri çalışmalara yine birlikte omuz omuza devam edeceklerini belirtti.
Kongrede  aday olan Tunat TOPAL’la basının karşısına geçen Av. Yalçınkaya; “Bir teşekkürü de kongre de beraber yarıştığımız, partinin bayrağını biraz daha bir adım daha ileriye nasıl götürürüz diye enerji harcadığımız ve çocukluktan beri arkadaşım olmasından dolayı mutluluk duyduğum Tunay Topal kardeşime yapmak istiyorum huzurlarınızda. O da bizlerle beraber aynı mücadeleyi bundan sonrada vermeye devam edecek. Kendisine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 
    Başkan adayı olan TOPAL ise ; Yalçınkaya ve ekibine başarılar dileyerek, bundan sonraki süreçte verilecek mücadelede samimiyet ve sağduyu ile yer almaya devam edeceğini söyledi. 
EMANET OLARAK VERDİĞİMİZ İLÇE BELEDİYELERİMİZİ GERİ ALACAĞIZ
Yaklaşan yerel seçimlerde CHP’li belediyelerin olduğu Sinop ve Ayancık’ta oyları artıracaklarını ifade eden CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, iddialı konuştu. Yalçınkaya, emanet olarak verdikleri Gerze, Erfelek ve Dikmen belediyelerini ise geri alacaklarını söyledi. Yalçınkaya; “Hem üyelerimiz hem partimize gönül veren herkesin desteğiyle beraber yerel seçimlerde az önce Deniz kardeşimin de dediği gibi ‘Sinop ve Ayancık belediyelerinde oylarımızı artırıp, bir önceki seçimde kaybettiğimiz, emanet olarak gördüğümüz Gerze, Erfelek ve Dikmen belediyelerini de mutlaka hep beraber sizlerin de desteğiyle geri kazanacağız’. 9 ilçemizin tamamında kendi adaylarımızla iddialı şekilde seçime gireceğiz. İl genel meclisi ve belediye meclisi üyelerimizi de artırmak niyetiyle detaylı ve yoğun bir planlı programlı çalışma takvimi koşuşturması içine gireceğiz.Daha önce söylediğimiz gibi şeffaf, planlı ve programlı çalışan bir yönetim olarak karşınıza çıkmaya devam edeceğiz. Bizimde sizlerden istediğimiz bir husus var, bizim bu çalışmalarımızı etkinliklerimizde yoğun katılım ile bizlere destek vermeniz. Partimizi yerel seçimlere iktidar yürüyüşümüze, yerel seçimlerdeki birinci parti olma hedefimizi hep beraber sizlerle yürümektir. O yüzden sizlere de bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

HIZLI BAŞLADI...
 Mazbatayı alıp il başkanlığında devir teslim töreni sonrası aynı gün Dikmen CHP ilçe başkanlığına giderek teşekkür  ziyareti gerçekleştiren Av. Yalçınkaya   eski ilçe başkanı Seyit TERZİ’ye hizmet ve katkılarından dolayı plaket sundu. Çarşamba günü görevi devir alan Av. Yalçınkaya Perşembe ve Cuma günü diğer ilçeleri ziyaret ederek  yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçe teşkilatlarına teşekkür etti.   Ziyaretlerde farklı bir CHP,  sahada olan bir CHP sözü veren Yalçınkaya her ilçede aday çıkartacaklarını ifade ederek; “tüm üyelerimize kucak açıyoruz. Onlarla istişare ederek sürece karar vereceğiz. Partimizi sosyal medyadan kahve köşelerindeki eleştirilerden çekip alacağız. Sözü olan il  ve ilçe başkanı ile şikayeti olanları her ay düzenleyeceğimiz il ve ilçe danışma toplantılarında  dinleyeceğiz, gerekirse kavga edeceğiz ama partimize zarar verecek hiç bir tartışma sosyal medyadan kahve köşelerinden yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Yaraları kangren olmadan saracağız” dedi. 

Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilirBir 14 kişi ve ders çalışan insanlar görseli olabilir