GÜNDEM Haber Girişi : 20 Aralık 2023 17:50

YENİKAPI'DAKİ ETKİNLİĞİN ŞOVU UZUNÖZ DERNEĞİNDEN GELDİ

YENİKAPI'DAKİ ETKİNLİĞİN ŞOVU UZUNÖZ DERNEĞİNDEN GELDİ

Sinop tanıtım günlerine DUDEF’in paydaşlarından biri olan Uzunöz köyü yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Kıraç Sinoplular Derrneği birlikte açtıkları stantla katıldı. Dernekler genelde federasyon olarak katılırken Uzunöz Derneği ve Kıraç Sinoplular Derneği bağımsız bir stantla katıldığı etkinlikte  adeta görsel şov sergilediler. Kıraç Sinoplular Dernek Başkanı İdris Can ve Uzunöz Köyü Dernek Başkanı Murat Sipahi’nin  oluşturduğu stant katılanların büyük ilgisini çekti. Stantta dedelerin anlattığı belkide bir çok gencin görmediği öküz arabası görseli etkinliğin en dikkat çeken görsellerinden biri oldu.
     Uzunöz köyü dernmek başkanı murat Sipahi “çok eski zamanlarda kalan bu gün sadece konuşulan bizim isye yaşayarak gördüğümüz zor günlerin simgesi Kurtuluşun kağnısı, bizim ise ekmek teknemiz olan öküz koşumlu arabayı standımızda sergiledik.  Köylerimizde var olan ama unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi etkinlik alanına taşıyarak insanımızın hafızalarını tazeledik. Nereden geldiklerini unutmayan insanımıza taze bir anı geleceğimize ise sılanın değerlerini öğretmeye çalıştık. Sıladan gurbete giden hemşehrimiz metropol kentlerde bu anıları, komşuluk ilişkilerini arkadaşlık örneklerini yaşadıklarını anlatarak büyüdü o özlemle gurbete tutundu. Bizde  bu etkinlikte bunun görselini getirerek hafızaları canlı tuttuk. Bu gün bu etkinlikte bir çok dernek ve kuruluş için ekonomi önemli bir değer olurken bizim için asıl sılanın taşını toprağını hafızalara kazıyarak sıla gurbet arasında bir bağ kurmak oldu” dedi.
     Sipahi standa bu gün bir çok köy konuşmalarında kitap ve romanlarda geçen köy konağı kültürünü de standa taşıyarak adeta köyü metropole taşıyan isim oldu. Uzunöz stantına görsellik katmak üzere Durağan’dan canlı koyun ve Durağan horozunu da taşıyan Sipahi cebe girecek ekonomik bir değer götürmese de gönülleri ısıtacak kültürel değerleri yansıtan önemli bir stant oluşturdu. Etkinliğin kültürel değerlerini yansıtan gurbette hemşehrilerine kaynaşma ve dayanışmanın yanı sıra geçmişte kalan güzellikleri taşıyan Sipahi, etkinliğin kültürel boyutunda etkinliğe damgasını vuran  adeta görsel şov yapan dernek oldu. 

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 7 kişi görseli olabilir

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.