Haberler Haber Girişi : 18 Ocak 2024 13:39

Basın mensupları, toplumun sesidir

Basın mensupları, toplumun sesidir
Rektör Taşdemir Sinop basınıyla buluştu Sinop Üniversitesi (SNÜ) Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Sinop’ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektör Taşdemir, göreve geldiğinden bu güne yaptığı

Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir’in ev sahipliğinde Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Genel Sekreter Şenol Metin, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hüseyin Konukçu, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve basın mensupları katıldı. 
    Sinop Ün,versitesi Rektörü Prof. Dr.  Şakir Taşdemir yaptığı konuşmada  gazetecilerin 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutlayarak; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” vesilesiyle, bu özel günde sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor muhabbetle ve saygıyla selamlıyorum. 
Gazetecilik, kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak öne çıkmaktadır. Demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde çalışan gazeteciler, toplum için önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Siz değerli basın mensuplarımız, bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirerek toplumumuzun aydınlanmasına katkı sağlıyorsunuz.
    Sinop Üniversitesi olarak, gazetecilerin şehrimiz ve ülkemiz için barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesindeki öneminin farkındayız. Ve değerli çalışmalarınızı takdirle izliyoruz. Basın mensupları, toplumun sesidir. Bu rolünüzü üstlenirken gösterdiğiniz özveriye şahitlik etmek, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır.
    Değerli Basın Mensupları,
    Bu vesileyle, sizlerin fedakarlıklarını, mesleki özverinizi ve demokrasimize katkılarınızı bir kez daha takdir etmek isterim. Sizlerle bir araya gelerek bu özel günü paylaşmak, bizim için büyük bir onurdur.
Toplum adına önemli görevleri yerine getiren, mesai gözetmeksizin çalışan tüm gazetecilerimize teşekkür ediyor, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu nice meslekî yıllar geçirmenizi temenni ediyorum. Tüm katılımcıları en kalbi duygularla selamlarken, ebediyete intikal eden değerli basın mensuplarını da rahmetle yad ediyorum” ifadelerine yer verdi.
     Rektör Prof. Dr. Taşdemir basın buluşmasında;  Üniversite’nin 1 yılını da değerlendiren basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.