Haberler
Yayınlanma : 27 Aralık 2021 17:13

HAYVAN SEVERLİK VAHŞİLEŞTİRMEK DEĞİLDİR!

HAYVAN SEVERLİK VAHŞİLEŞTİRMEK DEĞİLDİR!

Kınadık,rahatladık. Ya sonra? Bir çocuğu hayatı boyunca yakasına yapışan travmaya, bir dizi ameliyata mahkum ettik! Bir şuursuzun egosunu, keyfini tatmin etmesinin bedeline mahkum ettik! Bu cinayete teşebbüs! Asiye Ateş’in babası açık açık gerçek suçlular serbest diyor. 4 yaşındaki kız çocuğu Asiye Ateşin artık bir kulağı yok. Birçok kişi hala pitbull sevgisi diye gezerken, bu aileye ses olmuyor. Çocuk ve insan sevgisi nerede?

Ateş’i parçalayan pitbull’un sahibi, olaydan sonra köpeğine sarılıyor. Hayvanseverlik, insan düşmanlığını perdelemek için bir kılıftır. Bunlar merhametsizlerdir.

Her şey de olduğu gibi, hayvanseverlik de ölçüyü bilmiyoruz. Hayvanı severken insana saygıyı kaybetmeyin… Gerçek hayvansever olsa köpeğini saldırganlaştırmaz, çocuğa, ya da başka köpeğe saldırtmaz, suç köpekle caka satan vicdansız sahibinde.

Asiye;4 yaşında bir çocuk, o köpeğe aynısını yapsaydı, barolar, hayvanhakları ayağa kalkardı, ama ne oldu tam tersi olduğu için herkes sustu!! O yüzden suçlular elini kolunu sallaya sallaya sokakta geziyor.

Kendi canı gibi hayvanların canına da önem veren insanlar merhametlidir, vicdanlıdır çünkü dünyanın sadece kendine ait olmadığını bilir. Ama bir kuşa kediye köpeğe durduk yere zarar veren insan, insan değildir. Kimseyi hedef haline getirme hakkın yok. İşte haberlerde, sosyal medyada dönen videoyu savcılık değerlendirip, hakim ise cezasını vermelidir. Köpeğine sahip çıkamayan bir zihniyetsize cezası mutlaka verilmelidir. Adalet kişiye göre değil, topluma göre yön verilmelidir…

Hastanenin Başhekimi Tahmazoğlu: ‘’Hayati tehlikesi devam ediyor. Saçında doku kayıpları var. Deri ve kemik doku kayıpları var. Ama şu an önceliği hastanın hayati tehlikesi Yüzünde falç olma. Sağ tarafında yüzünde hasar kalıcı olabilir. Böyle hasarı ben meslek hayatımda görmedim’’ demiş. Peki ya hala neden ceza almadı köpeğin sahibi? Neden? Acaba bu ülkede adalet sistemi ne zaman düzgün yürüyecek? Ne zaman adalet sistemi doğru şekilde yürüyecek? Ne zaman?

Resmen böyle insanlar hayvan besliyor, bir köpek öldürülseydi daha çok ses çıkardı bu ülkede, hemen ceza verilirdi. Tamam o da olması gereken ama 4 yaşında ki çocuktan bahsediyoruz? Neden hala bir ceza verilmedi?

Umarım bu insan sevgi, ilgi ve ego ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılar bundan sonra. Tabi ki cezasını çektikten sonra. Yani ceza verirlerse!!
Bunda köpeğin suçu yok çünkü köpelerin düşünme, aklı yok.. .Onu vahşileştiren ortaya salan ve hadsizce utanmadan aileyi tehdit eden sahibinde bütün suç!

Köpek pitbull,yasaklı ırk,yetiştirilme ile alakalı vahşiliği artıyor,uysal olanı var mı,evet var ama 10 tanede 1 yada 2 tane çıkar,o yüzden yasaklı ırk ise beslemeyeceksin,tüm büyük ırk köpekleri şehir yerleşimi olan yerlerde ağızlık olmadan gezdirmeyeceksin! ( Gerçi artık yasaklı ırk değil!)