YEREL
Yayınlanma : 08 Ağustos 2026 14:55
Düzenleme : 08 Ağustos 2026 15:09

SALİM AKBAŞ, SİNOP TSO BAŞKANLIĞINA YENİDEN ADAY OLDU

SALİM AKBAŞ, SİNOP TSO BAŞKANLIĞINA YENİDEN ADAY OLDU

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salim Akbaş, düzenlediği basın toplantısında hem oda faaliyetlerini değerlendirdi hem de yaklaşan seçimlerde yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Toplantıda, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Sistemi kapsamında "5 Yıldızlı Akredite Oda" unvanını almaya hak kazandığını belirten Akbaş, bu başarının Sinop iş dünyasının ortak emeği olduğunu söyledi. Akbaş, söz konusu unvanın hizmet kalitesi, şeffaf yönetim anlayışı ve kurumsal gelişimin tescili niteliğinde olduğunu ifade etti.

Göreve geldiği 2018 yılında 980 olan aktif üye sayısının bugün 1.866'ya yükseldiğini açıklayan Akbaş, odanın yüzde 87 aktif üye oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldığını kaydetti.

Hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da bilgi veren Akbaş, SEANOP Su Ürünleri İşleme ve AR-GE Merkezi'nin yeniden faaliyete geçirilmesi, Sinop Lakerdası'nın coğrafi işaret alması, yaklaşık 20 milyon liralık UR-GE Projesi, Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, dijital istihdam platformu ve 2027 yılında projelendirilmesi planlanan yeni hizmet binası gibi yatırımları hayata geçireceklerini söyledi.

Eğitime verdikleri desteğe de değinen Akbaş, son dört yılda 115 öğrenciye yaklaşık 1,5 milyon lira burs sağlandığını, halen 47 öğrencinin burs almaya devam ettiğini belirtti.

Basın toplantısının sonunda seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Salim Akbaş, üyelerinin desteğiyle oluşturacakları yeni ekiple Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına yeniden aday olduğunu kamuoyuna duyurdu. Akbaş, yeni dönemde ihracatı artıracak ve Sinop'un ekonomik gelişimine katkı sağlayacak projeleri sürdürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.