Sinop İl Emniyet Müdürlüğü kadrosundan emekli Özel Harekât Polis Memuru Sefer Kaytan, bir süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Kaytan’ın vefatı, ailesi, yakınları ve görev yaptığı emniyet teşkilatları başta olmak üzere geniş bir kesimde derin üzüntüye neden oldu.
Meslek hayatı boyunca Türkiye’nin farklı bölgelerinde önemli görevler üstlenen Sefer Kaytan, Mardin ve Batman Özel Harekât Şube Müdürlükleri’nde uzun yıllar görev yaptı. Daha sonra Sinop İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevine devam eden Kaytan, görev süresi içerisinde Sinop Valiliği’nde vali koruma görevini de üstlendi. Emekliliğini ise Sinop İl Emniyet Müdürlüğü kadrosundan aldı.
Güvenlik teşkilatında geçirdiği yıllar boyunca disiplinli çalışması ve görev bilinciyle tanınan Sefer Kaytan, emniyet camiasında saygı gören isimler arasında yer aldı. Kaytan, emniyet teşkilatındaki görevlerinin yanı sıra siyasi ve sivil toplum alanında da aktif rol aldı. Milliyetçi Hareket Partisi’nden önceki dönem Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Kaytan, aynı zamanda Iğdır Kafkas Çeçen Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.
Sefer Kaytan’ın cenazesi, bugün saat 13.30’da Iğdır’ın Melekli beldesinde bulunan Melekli Mezarlığı’nda kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Cenaze törenine ailesi, yakınları, meslektaşları ve sevenlerinin katılması bekleniyor.
Kaytan’ın vefatı dolayısıyla emniyet teşkilatı mensupları, siyasi çevreler ve sivil toplum temsilcileri taziye mesajları yayımlarken, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

