Salih Livaoğlu, 2020 yılından bu yana yürüttüğü Sinop Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü görevinden ayrılarak Bakanlık bünyesinde yeni bir göreve atandı. Yaklaşık 6 yıldır Sinop’ta görev yapan Livaoğlu’nun yerine ise İl Müdür Yardımcısı Cem Levent Yücel vekâleten İl Müdürü olarak görevlendirildi.
Görev değişimi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen atama kapsamında hayata geçirildi. Böylece Sinop İl Müdürlüğü’nde yeni bir dönem başlamış oldu.
6 Yıllık Hizmet Dönemi
Salih Livaoğlu, görev süresi boyunca kentte çevre düzenlemeleri, şehircilik uygulamaları ve iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yürütülen projelerde aktif rol aldı. Özellikle kamu yatırımları, planlama çalışmaları ve afet yönetimi konularında çeşitli koordinasyon süreçlerinde yer aldı.
Sosyal Medyadan Duygusal Veda
Görev süresinin sona ermesinin ardından Livaoğlu, kişisel sosyal medya hesabından bir veda mesajı paylaştı. Mesajında Sinop’ta görev yapmaktan duyduğu onur ve memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
“Kıymetli Dostlar;
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü olarak Sinop'umuza yaklaşık 6 yıl hizmet etme şerefine nail oldum.
Görev süremiz boyunca aşkla, şevkle Sinop'umuz için çalıştık. Güzel insanlar tanıdık, güzel dostluklar biriktirdik.
Her başlangıcın bir sonu, her sonun bir başlangıcı vardır. Hayat, uzun bir maratondur. Devletimize hizmetimiz baki ve daimdir.
Bugün itibariyle Sinop'taki görevimiz son bulmuş durumda. Rabbimiz her birimizin hakkında hayırlı kapılar açsın.
Birlikte yol yürüdüğümüz çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Hakkınızı helal ediniz, benden yana helal olsun.
Kalın sağlıcakla…”
Livaoğlu’nun mesajı kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldı. Çalışma arkadaşları ve kentteki bazı isimler, kendisine yeni görevinde başarı dileklerini iletti.
Mesleki Kariyeri
Salih Livaoğlu’nun kamu yönetimindeki kariyeri farklı kademelerde önemli görevler içeriyor. Özgeçmişinde:
4 yıl öğretim görevliliği,
2 yıl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü,
2,5 yıl Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde İl Müdür Yardımcılığı,
5,5 yıl Atakum Belediye Başkan Yardımcılığı
gibi görevler bulunuyor.
Ankara Kulisi
Öte yandan kulislerde konuşulan iddialara göre Livaoğlu’nun Bakanlık merkez teşkilatında Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilebileceği ifade ediliyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, yeni görevinin üst düzey bir pozisyon olacağı yönündeki değerlendirmeler dikkat çekiyor.
Sinop İl Müdürlüğü’nde vekâleten göreve başlayan Cem Levent Yücel’in önümüzdeki süreçte yürütülen projeleri nasıl şekillendireceği ise merak konusu.


