Sinop Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde düzenlenen fidan dikim etkinliği, geçmiş ile geleceği aynı noktada buluşturdu. Huzurevi sakinleri ile gençlerin birlikte katıldığı etkinlikte, meyve fidanları toprakla buluşturularak anlamlı bir çevre farkındalığı çalışmasına imza atıldı.
Etkinliğe Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Can Kayhan Özok, İl Müdür Yardımcıları Hacı Yusuf Parlak ve Seyit Bulak da katılarak huzurevi sakinleri ve gençlerle bir araya geldi. Program kapsamında yaşlılar ve gençler el ele vererek fidanları dikti, doğaya ve geleceğe kalıcı bir iz bıraktı.
Etkinlikte konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem, yaşlı bireylerin toplum için taşıdığı değere dikkat çekti. Önlem, yaş almış bireylerin toplumun hafızası olduğunu vurgulayarak, “Kıymetli büyüklerimiz, yılların birikimi ve tecrübesiyle bizlere rehberlik eden çınarlarımızdır. Onların yaşam alanlarında gerçekleştirilen bu fidan dikimleri yalnızca toprağa atılan birer tohum değildir; aynı zamanda geleceğe bırakılan anlamlı bir mirastır. Dikilen her fidan, kuşaklar arasında kurulan gönül bağının somut bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Etkinlik boyunca huzurevi sakinleri ile gençler arasında samimi diyaloglar yaşanırken, birlikte yapılan fidan dikimi hem çevre bilincini artırdı hem de nesiller arası dayanışmanın güzel bir örneğini oluşturdu. Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.






