YEREL
Yayınlanma : 29 Temmuz 2026 13:31
Düzenleme : 29 Temmuz 2026 13:40

SİNOP VE BOYABAT OSB'LERİNDE ÜRETİM VE İSTİHDAMI ARTIRACAK YATIRIMLAR

SİNOP VE BOYABAT OSB'LERİNDE ÜRETİM VE İSTİHDAMI  ARTIRACAK YATIRIMLAR

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop ve Boyabat Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yürütülen yatırım, üretim ve istihdam odaklı çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sinop OSB'nin genişleme sürecinden doğal gaz yatırımlarına, yeni anaokulundan 269 milyon liralık Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) projesine kadar birçok yatırımın hayata geçirildiğini belirten Özarslan, Boyabat OSB'de de altyapı ve yeni fabrika yatırımlarının hızla devam ettiğini söyledi.

    Yatırım, ihracat, üretim ve istihdamın Türkiye'nin kalkınmasındaki en önemli unsurlar olduğunu vurgulayan Vali Özarslan, Sinop'un sanayi altyapısını güçlendirmek ve yatırımcılar için daha cazip bir şehir haline getirmek amacıyla çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

    Özarslan, "Sinop'umuzun refahı, büyümesi ve kalkınması; sanayicilerimizin üretim azmine ve bizlerin şehrimizi yatırımcılar için daha cazip hale getirmemize bağlıdır. Bu bilinçle çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.

    SİNOP OSB'DE 55 İŞLETME ÜRETİM YAPIYOR

    Vali Özarslan, Temmuz 2026 itibarıyla Sinop Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 55 işletmenin üretim yaptığını, yaklaşık 3 bin 800 kişinin istihdam edildiğini açıkladı.

    2026 yılı içerisinde 4 yeni işletmenin üretime başladığını belirten Özarslan, bu yatırımlarla birlikte yaklaşık 500 kişilik ilave istihdam oluşturulduğunu söyledi.

SİNOP OSB GENİŞLİYOR

    Sinop Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Özarslan, mevcut OSB'nin genişletilmesine yönelik çalışmaların tamamlandığını ifade etti.

    Yaklaşık 70 hektarlık alanın mevcut OSB'ye dahil edilmesi için jeolojik etüt, mülkiyet, ulaşım, çevresel uygunluk ve teknik incelemelerin tamamlandığını kaydeden Özarslan, hazırlanan raporun Ağustos ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onayına sunulacağını bildirdi.

100 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ ANAOKULU EYLÜLDE AÇILACAK

    Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarının çocuklarına yönelik önemli bir yatırımın daha hayata geçirileceğini belirten Özarslan, hayırsever iş insanı Bedri Koza'nın destekleriyle 100 öğrenci kapasiteli anaokulunun Eylül ayında hizmete açılacağını söyledi.

    36-68 aylık çocuklara eğitim verecek anaokulunun, özellikle organize sanayi bölgesinde çalışan ailelerin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını ifade etti.

    269 MİLYON LİRALIK MESEM YATIRIMI

    Sinop Mesleki Eğitim Merkezi'nin mevcut binasının fiziki açıdan yetersiz kaldığını belirten Vali Özarslan, OSB içerisinde inşa edilecek yeni Mesleki Eğitim Merkezi'nin Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2026-2028 Yatırım Programı'nda yer aldığını açıkladı.

    12 derslik ve atölyelerden oluşacak, toplam 269 milyon 395 bin 14 TL bütçeli yatırımın ihale sürecinin devam ettiğini belirten Özarslan, projenin tamamlanmasıyla birlikte sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman yetiştirme kapasitesinin önemli ölçüde artacağını söyledi.

OSB'DE DOĞAL GAZ DÖNEMİ BAŞLIYOR

    Sinop Organize Sanayi Bölgesi'nde doğal gaz altyapı çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Özarslan, Ağustos ayı içerisinde fabrikaların doğal gaz kullanmaya başlayacağını ifade etti.

    Doğal gazın devreye girmesiyle birlikte üretim maliyetlerinin düşeceğini, çevreci ve sürdürülebilir üretimin güçleneceğini, Sinop OSB'nin yatırımcılar açısından daha cazip hale geleceğini vurguladı.

    OSB'YE CAMİ YAPILACAK

    Vali Özarslan, Organize Sanayi Bölgesi'nde uzun süredir ihtiyaç duyulan caminin yapımı için "Sinop Organize Sanayi Bölgesi Camii Yaptırma Eğitim ve Kültür Derneği"nin kurulduğunu belirterek, kısa süre içerisinde cami inşaatına başlanacağını açıkladı.

    BOYABAT OSB'DE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

    Boyabat Organize Sanayi Bölgesi'nde de yatırımların sürdüğünü belirten Özarslan, bölgede toplam 59 sanayi parseli bulunduğunu, bunlardan 23'ünün yatırımcılara tahsis edildiğini söyledi.

    Tahsis edilen parseller üzerinde faaliyet gösteren 10 firmanın üretim yaptığını ve toplam 320 kişiye istihdam sağladığını ifade eden Özarslan, 9 parselde fabrika inşaatlarının sürdüğünü, 4 parselin ise proje aşamasında olduğunu kaydetti.

    Kalan sanayi parsellerinin de yatırımcılara tahsis edilmesiyle birlikte Boyabat Organize Sanayi Bölgesi'nde tüm parsellerde üretimin başlamasının hedeflendiğini belirtti.

    ALTYAPI PROJELERİ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

    Boyabat OSB'de içme suyu isale hattının iyileştirilmesi, biyolojik atık su arıtma tesisi, elektrik, kanalizasyon, yağmur suyu altyapısı ve idari hizmet binası projelerine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Özarslan, gerekli başvuruların tamamlanmasının ardından projelerin 2027 yılında hayata geçirilmesi amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yatırım programına alınmasının hedeflendiğini söyledi.

    "SANAYİCİLERİMİZ BAŞ TACIMIZDIR"

    Açıklamasının sonunda yatırım yapan, üretim gerçekleştiren ve istihdam sağlayan tüm sanayicilere teşekkür eden Vali Dr. Mustafa Özarslan, eğitimden sanayiye, enerjiden altyapıya kadar hayata geçirilen projelerin Sinop'un ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

    Özarslan, "Sinop ve Boyabat Organize Sanayi Bölgelerimizde yatırım yapan, üreten ve istihdam sağlayan sanayicilerimiz baş tacımızdır. Organize sanayi bölgelerimizin gelişimine katkı sunan tüm kurumlarımıza, OSB yönetimlerine ve Milletvekilimiz Nazım Maviş'e teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.