YEREL
Yayınlanma : 10 Ocak 2026 16:05
Düzenleme : 10 Ocak 2026 16:07

SİNOPLU HEMŞEHRİMİZ NEDİM AKMEŞE, NİĞDE VALİLİĞİNE ATANDI

SİNOPLU HEMŞEHRİMİZ NEDİM  AKMEŞE, NİĞDE VALİLİĞİNE ATANDI

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan ve Sinop’un Boyabat ilçesi nüfusuna kayıtlı hemşehrimiz Nedim Akmeşe, yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Niğde Valisi olarak görevlendirildi.

    Resmî Gazete’de yer alan kararnameyle, Akmeşe’nin mevcut görevi olan İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevinden alınarak Niğde Valiliği görevine atandığı ifade edildi. Atamanın ardından Vali Akmeşe’nin, kısa süre içerisinde yeni görev yerinde görevine başlaması bekleniyor.

    Vali Akmeşe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda atamayla ilgili duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
    “Bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Niğde Valisi olarak atanmış bulunmaktayım. Takdir ve tensipleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya saygı ve şükranlarımı arz ederim.”

    Nedim Akmeşe’nin Özgeçmişi

    1980 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde doğan Nedim Akmeşe, ilk ve orta öğrenimini sırasıyla Gerze ve Samsun’da tamamladı. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanan Akmeşe, kamu hizmetine bu şekilde başladı.

    2005 yılında Amasya Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Akmeşe, Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde kaymakam vekilliği yaptı. 2006–2007 yıllarında İngiltere’nin Sheffield kentinde dil eğitimi aldı. Evli ve iki çocuk babası olan Akmeşe, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

    2008 yılında Rize’nin Kalkandere ilçesine kaymakam olarak atanan Akmeşe, daha sonra Elazığ’ın Ağın ve Van’ın Gevaş ilçelerinde kaymakamlık görevlerini yürüttü. 2016 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde Şube Müdürü olarak göreve başlayan Akmeşe, 2017 yılında Daire Başkanı, 2019–2023 yılları arasında Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

    17 Ekim 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü olarak atanan Nedim Akmeşe, 7 Ocak 2026 tarihli kararnameyle Niğde Valisi olarak yeni görevine getirilmiştir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.