YEREL
Yayınlanma : 28 Ocak 2026 14:05
Düzenleme : 28 Ocak 2026 14:08

YILMAZ ŞANLAN’DAN “MÜZİK, RESİM VE SPOR” PROJESİNE DESTEK: “ÇOCUKLARIN GELECEĞİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPILAMAZ”

YILMAZ ŞANLAN’DAN “MÜZİK, RESİM VE SPOR” PROJESİNE DESTEK: “ÇOCUKLARIN GELECEĞİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPILAMAZ”

Sinop Valiliği öncülüğünde çocukların sanat ve sporla buluşturulmasını amaçlayan “Müzik, Resim ve Spor” projesiyle ilgili kamuoyunda yaşanan tartışmalara Sinoplu siyasetçi Yılmaz Şanlan’dan sert ve net bir açıklama geldi. Şanlan, çocuklara yönelik projelerin siyasi tartışmalara malzeme edilmesini eleştirerek, bu çalışmaların siyaset üstü bir anlayışla değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

    Yazılı bir açıklama yapan Yılmaz Şanlan, söz konusu projenin Sinop’un geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

    “Bu çalışma sadece bugünü değil, Sinop’un yarınlarını da güvence altına alan güçlü bir sosyal dönüşüm hamlesidir.”

    Çocukların spor, sanat ve üretimle buluşturulmasının artık bir tercih değil zorunluluk hâline geldiğini vurgulayan Şanlan, dijital bağımlılık ve sosyal yalnızlık tehlikesine dikkat çekti. Açıklamasında,

    “Çocuklarımızı yasaklarla değil; sanatla, sporla ve üretimle güçlendirmek zorundayız. Bu projeler önleyici, koruyucu ve geliştirici bir model sunmaktadır,”
sözlerine yer verdi.

    Şanlan, bu çalışmalar sayesinde çocukların yeteneklerini keşfettiğini, sosyalleştiğini ve kendilerini özgürce ifade edebildiklerini belirtti.

Fırsat eşitsizliği konusuna da değinen Yılmaz Şanlan, imkânlara sahip çocukların bile dijital bağımlılık nedeniyle yalnızlaştığını, yoksulluk içinde büyüyen çocukların ise yeteneklerini ortaya koyacak alan bulamadığını dile getirerek,

    “Bu tablo fırsat eşitliğini ortadan kaldırıyor. Yürütülen bu çalışmalar tam da bu eşitsizliği gidermeyi hedefliyor,”
ifadelerini kullandı.

    Projelerin Sinop tarihinde benzeri olmayan bir vizyonla hayata geçirildiğini söyleyen Şanlan, açıklamasının devamında şu değerlendirmeyi yaptı:

    “Bu sadece bir proje değildir. Çocuklarımızın kalplerine, hayallerine ve geleceklerine dokunan güçlü bir sosyal dönüşüm hareketidir.”

    Yerel belediyelerin de bu sürece destek vermesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Şanlan, çocuklara yönelik hizmetlerin siyasallaştırılmasına sert tepki gösterdi. Şanlan,

    “Görev süresini makam odalarında değil, çocukların arasında geçiren bir mülki amiri günlük siyasi tartışmaların içine çekmek kabul edilemez. Çocuklara yönelik bu hizmetler siyaset üstüdür, her türlü ideolojinin üzerindedir,”
dedi.

    Muhalefet anlayışına da değinen Yılmaz Şanlan, eleştirinin demokratik bir hak olduğunu ancak doğru adres ve doğru üslupla yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

    “Muhalefet devlete ve devlet kurumlarına değil, siyasi partilere yapılmalıdır. Eleştiri vicdan ve akıl süzgecinden geçirilerek adil ve yapıcı olmalıdır. Yanlışlar eleştirildiği kadar, doğru ve faydalı işler de takdir edilmelidir.”

    Şanlan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

    “Bir çocuğa dokunmak, bir toplumun geleceğine dokunmaktır. Çocuklarımızdan başlayarak şehrimizin yarını için emek veren herkese sahip çıkmak hepimizin vatandaşlık görevidir.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.