YERELHaber Girişi : 04 Temmuz 2025 17:30

KOOPERATİF ÜYELERİNE ÖNEMLİ UYARI HACİZ GELMEDEN ÖDEYİN...

KOOPERATİF ÜYELERİNE ÖNEMLİ UYARI HACİZ GELMEDEN ÖDEYİN...

Karadeniz'in en büyük kooperatifleriden biri olan ve üye sayısı ile dikkat çeken Durağan Sulama kooperatifi Toprak Su zor günler geçiriyor. kanala su vermek için Durağan Kaymakamlığı DSİ ile birlikte yapılan çalışmaları sonrası kanala su verilerek  çeltik üreticisi için gerekli olan su sağlanmıştı.  Hafta içerisinde kanalda yaşanan çökme sonrası suyun kesilmesi ile birlikte Toprak su   yönetimi kiraladığı  iş makineları ile kanalda çalışma yapmış suyun tekrar kanala verilmesini sağlarken Toprak su kooperatifi Başkanı M. Ali YİĞİT "ark çökmesi sonucu kısa bir zaman diliminde arka su veremedik. Bu süre içerisinde hemen müdahele ederek  arkın açılması için ekskavatör, kepçe  ve işçilerle müdahale ettik. Yaklaşık 300 bin TL. masrafla  arka tekrar su verdik" dedi. 
.     Yiğit;  geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeni ile üreticinin mağdur olmaması için  elektrik pompalarına  yüklenildiğini  ve bu nedenle gelen yüksek elektrik faturalarının ödenememesi nedeni ile hizmet aracına el konulduğuna dikkat çektiği açıklamasında önemli uyarılarda bulundu. Yiğit; " arkta çökmeyi açtık ama iş makinalarının ve işçilerin ücretinin piyasaya olan borçlarımızı ödeyemiyoruz.  Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklıkta  üretici mağdur olmasın diye elektrik pompalarına yüklenildi. Bu nedenle oldukça yüksek faturalar geldi. Üyelerimizin önemli bir kısmının borçlarını ödememesi üzerine YEPAŞ haciz  işlemi başlattı. Kooperatifimizin uhdesinde bulunan hizmet aracı haczedildi.  Elektrik kurumuna yaklaşık 2.5 milyon TL borcumuz var.  Borç ödenmedikçe  kooperatif olarak hizmet vermekte zorlanıyoruz. Kooperatif olarak oldukça zor bir dönem geçiriyoruz. Hiç bir üyemizin üreticimizin  mağdur olmasını istemiyoruz. Ama kooperatifimizin sorumluluklarını yerine getirebilmesi için  bizde kooperatif yönetimi olarak borçlu üyelerimizi icraya vermek zorunda kaldık. Üyelerimizin hem kendilerini hem de bu yıl yaşanacak kuraklıkta ya da su sıkıntısında üretimini zora sokmaması için  borçlarını ödemeleri sorumlukların ı yerine getirmeleri gerekmektedir.  Tüm üyelerimizi aidat ve borçlarını ödemeleri noktalarında sorumlu olmaya davet ediyoruz. KooperatiF olarak suyun eşit ve adil biçimde üretici ile buluşması için çalışırken  maddi anlamda piyasaya olan ve elektrik kurumuna olan borçlarımızın ödenmesi gerekmektedir. Bunu ödemek içinse üyelerimizden kooperatifin alacağını tahsil etmekte kararlıyız" dedi.  

Haber: Mustafa Eker

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.