GÜNDEM Haber Girişi : 04 Eylül 2023 14:10

Sinop'ta balıkçılar sezonu açtı

Sinop'ta balıkçılar  sezonu açtı

    "Sinop Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Turhan Öztürk, Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Namık Ünlü ve Abalı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ömer Tuncer, Sinop Limanı'nda hazırlıklarını tamamlayan ve 'Vira Bismillah' için dakikaları sayan balıkçılara baklava ikramında bulundu.

BEKLENTİ BÜYÜK

    Balıkçılara baklava tadında bir sezon geçirmelerini dileyen Sinop Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Turhan Öztürk, "Bugün 2023-2024 balık avlanma sezonuna Vira Bismillah demek için Sinop'tayız. Reislerimiz tüm hazırlıklarını hızlı bir şekilde yaptılar. Balıkçılarımız palamut yok diyor ama. Deniz bu. Yaklaşık 4.5 aydır denizimiz nadasta. İnşallah bir sürpriz yapar. İnşallah stoklarımız kendini toparlamıştır. Reislerimiz bu dönemde çok büyük maliyetlerle hazırlıklarını tamamladılar. Beklenti büyük. İnşallah bu sezon kazasız-belasız bol bereketli bir sezon olur. İnşallah Rabbim bereketli kılsın" dedi.

    Abalı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ömer Tuncer, balıkçıların çok zor durumda olduğunu söyledi. Tuncer, "2023-2024 balıkçılık sezonunun hayırlı olmasını diliyorum. Bu sene biraz başlangıcımız pek hareketli görünmüyor. Belki iklim değişikliğinden olabilir. Sabırla bekliyoruz. Yalnız bu yıl masraflar çok ağır. Bu masrafların altından nasıl kalkacağımızı bilemiyoruz. Çünkü şimdiye kadar bu masrafların karşılığında avladığımız balıkların değerini hiç bulamadık. İnşallah devlet bu iklim değişikliği için yeniden siyasetini değerlendirir. Yeniden bu iklim değişikliği için balıkçılığın sorunlarını büyük bir kurultay yaparak tekrar ele alır" diye konuştu.

    Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Namık Ünlü'de, "Sezonumuz vatana millete hayırlı olsun. Zor bir sezon görünüyor. Umduğumuzu bulmak dileğiyle" ifadelirini kullandı. 

    Balıkçı Hüseyin Baş ise önceliklerinin palamut olduğunu belirterek, palamut konusunda endişelerinin sürdüğünü, ancak ümidi kesmediklerini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.