ÇEVRE Haber Girişi : 14 Ağustos 2023 16:51

Vatandaşlarımızdan çevreye duyarlı olmalarını istiyoruz

Vatandaşlarımızdan çevreye duyarlı olmalarını istiyoruz

Sinoplu İş İnsanı Ustacan İnşaat Sahibi Burhan Ustacan İşletmecisi olduğu Mavi Beach plajında her gün plaj temizliği yapmalarına rağmen, vatandaşlar tarafından sahillere bırakılmaya devam eden çöplerin, turizm şehri Sinop’a yakışmayan görüntüler oluşturduğunu belirterek, vatandaşları çevreye duyarlı olmaya davet etti.

    Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatilcilerin de ilgi gösterdiği Sinop’ta vatandaşlar tarafından bilinçsizce sahillere bırakılan çöpler turizm kenti Sinop’a yakışmayan görüntüler ortaya çıkartıyor. 

    Sinoplu İş İnsanı Ustacan İnşaat Sahibi Burhan Ustacan işletmeciliğini üstlendiği Mavi Beach plajının ücretsiz olarak halka ayrılan bölümünde biriken çöpleri 
elemanları ile temizleyerek duyarlılık örneği sergiledi. Kendi sorumluluk alanları dışında kalan ve vatandaşların ücretsiz olarak kullandığı alanda oluşan çöplerin her gün temizlemelerine rağmen yine aynı şekilde çöplerle dolduğunu belirten Mavi Beach Plajı işletmecisi Burhan Ustacan, vatandaşları çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya davet etti. 

    Ustacan; “Vatandaşlarımız bu sahillerde geliyor denizine giriyor. Dileyen vatandaşımız bize ait bölümde sunduğumuz hizmetlerden ücretli olarak faydalanıyor. Dileyen vatandaşlarımız ise bize ayrılan bölümün dışında bağımsız olarak denize giriyor. Bizler burada çalışan arkadaşlarımızla birlikte her gün bu alanda temizlik çalışması gerçekleştiriyoruz. Ancak halkımızın ücretsiz olarak kullandığı bölümde biriken çöpler, turizm kenti Sinop’a hiç de yakışmayan görüntüler oluşturuyor. Pet şişelerden çocuk bezlerine kadar her türlü çöp bu sahillere atılıyor. Her gün kovalar dolusu çöpü arkadaşlarımızla temizlemeye çalışıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız sürekli bu alanın çöplerini toplayarak vakit geçirse inanın diğer işlerimizi halledemeyiz. Vatandaşlarımız uzağa gitmesin diye sahil boyunca hem bize ait olan bölüme hem de halka açık bölüme çöp kutuları koyduk yine de çöpleri bu kutulara değil sahillere bırakan vatandaşlarımız var. Biz çevremizi temiz tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan da aynı hassasiyeti bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.