Komşu ilçe Boyabat’ta Kaymakamlık binasında yaşanan gerginlik, kısa süreli paniğe yol açtı. Kurumda görevli polis memuruna saldıran bir kişi, ekipler tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgilere göre, olay 9 Ekim Perşembe günü Boyabat Kaymakamlığı’nda meydana geldi. Kurumsal bir işlemini halletmek üzere Kaymakamlık binasına gelen bir vatandaş, girişte görevli polis memuruyla henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Sözlü atışmanın kısa sürede büyümesiyle şahıs, polis memuruna yumruk atarak fiziksel saldırıda bulundu. Olayı gören vatandaşlar ve Kaymakamlık personeli tarafları ayırmaya çalışsa da gerginlik bir süre devam etti.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine takviye polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, şahsı kısa sürede kontrol altına alarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Boyabat Adliyesi’ne sevk edilen saldırgan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Sinop Cezaevi’ne gönderildi.
Kaymakamlıkta yaşanan olayla ilgili soruşturma devam ederken, polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayın kesin nedeninin ise yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanması bekleniyor.



