SORUNUMUZ SAYGI !


Sevgi ile kin kalpte uzun süre barınamaz.     Eğer kirli bir ırmağı içine alıyorsan, bozulmadan kalabilmen için deniz olmalısın. İnsan aklı çoğaldıkça, can sıkıntısı artar. Bir fikir ayrılığına rağmen karşındakine saygı duyabiliyorsan, insan olmuşsun demektir.
    Ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri de bu belki de bu yüzden olduğumuz yerde sayıklıyoruzdur.
    İnsanlar birbirine saygı göstermiyor, en çokta kadınlara hiç saygı gösterilmiyor. Saygı bir ülkenin ilerlemesi için temel şarttır. Saygılı olmak insan olmak demektir.
    İnsanımız sanırım önce insana insan olduğu için saygı duymayı öğretmemiz lazım bence. İlkokulda öğrencilere saygı duymayı öğretmeleri lazım, farklı olduğu için saygı duymayı değil insan olmak için saygıyı öğretmeleri lazım. Konu başlığının farklılıklara saygı duyuyorum olmaması lazım. Aslında çocuğa buna saygı duyması gerektiğini öğretirken onun kafasının içine onun farklı olduğunu yerleştiriyoruz.
    Bir kitapta okumuştum; bir yazar Fransa da ki gözlemlerini anlatıyor ve şöyle başlıyor yazısına “ Burada en çok beğendim şey insanların birbirine saygılı olması burada engelli kişinin engelli olduğunu anlamadan yaşıyoruz, insanlar ölü kişiye bile saygı duyuyorlar önlerinden tabut geçen insanlar cenazeye ve cenaze sahibine saygılarından dolayı şapkalarını çıkartıyorlar herkes birbiriyle selamlaşıyor  işine gücüne dönüyor insanlar...” Diye devam ettiriyor satırla

rını..  
    Bizim ülkemizde hatta alanı daha da küçültmek gerekirse ilçemizde bazı kişiler sanki daha önce hiç iktidar da olmamış gibi sanki bir gün önce acı bir olayla sarsılıp insanlar canından olmamış gibi davullarla zurnalarla düğün dernek kutlarmış gibi kutlandı seçim sonuçları.
    Ve insanımız bunu izledi. Özür dilerim yaranıza tuz basmak istemezdim ama bunları yapan sizlersiniz ve birilerinin bu yaptıklarınızın ne kadar rahatsız verici olduğunu söylemesi gerekiyor. Keşke bunu söyleyen sizlere 14 yaşında ki, bir çocuk olmasaydı keşke at gözlüklerinizi birazcık da olsa çıkartsaydınız ve biri durun biz ne yapıyoruz? deseydi...
    Satırlarımı saygı ile çok bir ilgisi olmasa da mesajın gerektiği yere ulaşacağını düşündüğüm “bombo ve ateist “kitabından aldığım şu cümlelerle tamamlıyorum “Din elbette önemli ama aileden, arkadaşlıktan, sadakatten daha önemli değil. Ahlakın yerine dini geçiren insanların sayısı durmadan artıyor. Sana caiz olandan ve olmayandan, mübahtan ve mekruhtan söz edip sözlerini alıntılarla destekliyorlar. Bence neyin dürüstlüğe veya adaba uygun olduğuyla uğraşsalar daha iyi ederler. Bir dinleri olduğu için ahlaka ihtiyaçları kalmamış gibi davranıyorlar...
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.