Yarınlarımız çok kısa

    Hiç ışığın anlamını bilen insanlara nerden öğrendiklerini sordunuz mu? 
Bence biz insanlar ışığın anlamını bilmiyoruz mutluluğun, zamanın, imkanın anlamını bilmiyoruz. Çünkü ışığın anlamını öğrenebilmek için önce karanlığın içinden geçmek gerekiyor ve ışığın anlamını bilmeyen insanlar da ya daha görünürde bir ışığı olmayanlar ya da hiç karanlığa girmeyenler. 

    Gerçe uzun zaman önce ışığı unutmuş insanlara karanlığı da anlatamayız ki…
Bazen de insanlar mutluluğu sadece hayallerde tadarlar gülmeyi hayallerden öğrenirler. Belki de zihinleri dünyadan daha güzel olduğu için onu seçerler. 

    Neden şunu anlayamayız biz insanlar yarınlar bu kadar kısayken ertelenmemesi gereken tek şeyin bugün olması gerektiğini? Boşa giden ömürler mi mutluluk verir bize? Bugünümüzü erteleyip sürekli başkalarının yarınlarıyla ilgilenmek neden bu kadar çekici gelir gözümüze? 

    Başkasının çabalaması gereken yerde asla savaşmayın, siz zaten üstünüze düşeni zamanında yaptınız ve onların yarınları için bugününüzü harcamaya hiç gerek yok. Çünkü Balzac’ın dediği gibi zaman öldürmek en pahalı harcamadır…

    Yarınınızda ışığı bulmak için çalışın, başka bir şey için değil. Yarınınızda ışığı bulmak için çalışırken insanların eleştirilerine de takılmayın, sadece onların hayatında ne kadar ışık olduğuna bakın. Çünkü karanlıkta kalmış insanlar için harcanmaya değmeyecek kadar güzel yarınlarınız var.

    Ve dediğim gibi yarınlarımız kısa tek yapabileceğiniz şey ise bugünü iyi geçirmek. Hepimizin kucak dolusu hayalleri var ama şunu da unutmayalım ki bir ömre sığmayacak kadar yarım kalmışlıklarımızda var. 

    Gelecek yarınlar bugünü nasıl yaşadığınıza da bağlıdır. Bundan dolayı her anı kıymetli yapmak, yarınlarımızın bize sunduğu o belirsiz hayatı daha cesur bir şekilde karşılamamızı sağlar. Yarınlarımızın en büyük destekçisi bugünlerimizdir, ve bugünlerimiz yarınlar için ertelenmemelidir. 

    Ve son olarak her zaman ışığınızı arayın, hayat karanlığın içinden geçip ışığı bulmakla başlar, ancak gerçek aydınlık, bu ışığı paylaşmak ve her günümüz için birer adım atarak dolu dolu geçirmekten geçer.

    Karanlık her zaman yolunu kaybetmen için gelmez bazen ilerde daha güzel yolları karşına çıkarabilmek için gelir.

    Unutmayalım ki hayat yarım kalmışlıklarla değil gerçekleştirilmemiş hayallerle dolu. İşte bu yüzden biz ışığımızı bulmak için bugünden harekete geçmeliyiz. Çünkü unutmayın ki yarınlarımız çok kısa bakarsınız ışığı bulmanıza yetmez…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.